Acun Ilıcalı'nın Tv8'i satın almasının ardından kanalda Kaya Çilingiroğlu'nun yorumculuk yaptığı 'Telegol' programı yayından kaldırılmıştı.



Çilingiroğlu, twitter hesabından kanalın yeni sahibi Acun Ilıcalı ve eski sahibi Mehmet Nazif Günal'ı tazminat alamadığı gerekçesiyle sert ifadelerle eleştirdi.Bunun üzerine tv8 yönetiminden bir açıklama geldi.



İşte kanal yönetiminin Medyaradar ile paylaştığı o açıklama...



TV8 YÖNETİMİ'NDEN AÇIKLAMA



Telegol programı yorumcularından Sayın Kaya Çilingiroğlu'nun bugün sosyalortamında paylaştığı ve bazı medya kuruluşlarında da yer alan iddialarıyla ilgili hususlara açıklık kazandırma gerekliliğine inanıyor ve aşağıda bulunan açıklamamızı bilgilerinize sunuyoruz.

1) Yönetim değişikliğinin yaşandığı tüm medya kuruluşlarında ve hatta tüm kurumlarda olduğu üzere, kurumumuzun yeni yönetiminin de kendi ilke ve çalışma prensipleri doğrultusunda bir yayın anlayışı oluşturması ve bu konuda tasarruflarda bulunması en tabii hakkıdır.

2) İddialara söz konusu olan program da kanalımızın yeni yönetimince değerlendirilmiş, yayın çizgimize uymaması nedeniyle, devam ettirilmemesine karar verilmiş ve program 25 Kasım 2014 tarihinde son kez yayınlanmak suretiyle, yayından kaldırılmıştır.

3) Kanalın önceki sahibi Sayın Mehmet Nazif Günal Bey ile yapılan protokol gereği, yeni yönetimce devam ettirmeme kararı aldığımız tüm programlar için olduğu gibi, söz konusu programın da

sonlandırılmasından doğan hukuki hakları ve tazminat talepleri eski yönetimi ilgilendirmektedir ve mevcut yönetimin sorumluluğu dahilinde değildir.

Kamuoyunun dikkat ve bilgisine saygılarımızla arz ederiz.

TV8 Yönetimi