Çukurova İnternet Gazetecileri Derneği’nin (ÇİĞDER) ‘Başarı Öyküleri’ başlığı altındaki söyleşinin konuğu Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin oldu.

Çukurova İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Azmi Ertan, internet gazetecilerinin Çukurova bölgesindeki meslek kuruluşları ile aktif bir dayanışma içinde olduklarını söyledi. ÇİGDER’in internet medya içerikli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Dernek Başkanı Azmi Ertan Çukurova’nın bütününe hitap ettiklerini söyledi. ÇİGDER’in Adana dışında, Osmaniye, Mersin, Hatay illerinde örgütlenme faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Azmi Ertan, yakın gelecekte internet medyasının yazılı basının da önüne geçeceğinden bahisle, internet sitelerinin izlenme oranı ile yazılı basının tiraj rakamları arasında daha şimdiden ciddi bir fark oluştuğuna dikkat çekti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova İnternet Gazetecileri Derneği’ne konuk olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Soner Çetin ,"Sizler gibi görevini en iyi şekilde, sorumlulukla yerine getiren basın mensuplarına saygı duyuyoruz. Bu amaca matuf faaliyette bulunmadığı halde kendilerini gazeteci olarak adlandıran bazılarını ise bu kapsamın dışında tutuyoruz." dedi.

Son yıllarda sosyal medyanın gücünün giderek arttığına dikkat çeken Başkan Soner Çetin, “Çağımız internet çağı olduğu için internet medyasının da gücü asla göz ardı edilemez. Gazeteler ile televizyon kanalları nasıl medya organları olarak kabul görüyorlarsa internet medyası da mutlaka aynı değeri görmelidir. İlklere imza atan Çukurova Belediyesi olarak internet medyasını diğer medya organlarından ayırmayarak onlara gereken değeri vermek istiyoruz. Biz her zaman internet medyasının yanında olacağız.” diye konuştu.