Alperen Ocakları Manavgat Şube Başkanı Yılmaz Derin, 1 Kasım seçimleri öncesi Koza İpek Medya Grubu'na kayyum atanması ve yayın organlarının karartılmasının siyasi iktidarın seçim sonuçlarıyla ilgili manipülasyon oluşturma girişimi olduğunu söyledi.

İktidarın kayyum atayarak muhalif seslere yer veren Bugün ve Kanaltürk televizyonlarını seslerini kısarak 1 Kasım öncesi biz halen güçlüyüz bize oy vermezseniz 'hem sesinizi keseriz hemde mal varlığınıza çullanırız' mesajı verilmek istendiğini belirten Derin, "İktidar, Koza İpek Medya Grubu'na çullanma ile kendisinin bittiğini gösteriyor. İleri demokrasi diyerek üç defa tek başına iktidara gelmiş bir partinin içler acısı durum ortada. Bir zamanlar çok sesliliği savunanlar bugün eleştiriye tahammülleri yok. Bunun adı çöreklenmedir. Olay hukuki değil, bir gasptır. Siyasi oyun çevirmedir. Korkunun ayak sesidir." dedi.

Bir ülkede basın özgür olmazsa 78 milyonun özgür olamayacağını vurgulayan Alperen Ocakları Manavgat Şube Başkanı, siyasi iktidarın, sulh ceza hakimliklerini muhalifleri sopalamak için kurduğunu son kayyum atamasıyla açık bir şekilde gösterdiğini ifade etti.