Çankırı’da 14 Nisan 1956 yılında yayın hayatına başlayan Doğruyol Gazetesi, 60. yaşına 'merhaba' dedi. Uzun yıllar el ile dizilerek yayın hayatını sürdüren Doğruyol Gazetesi, 1989 yılında makine dizgisine geçti ve bugüne kadar 'tipo' diye tabir edilen sistemle çıktı. Doğruyol Gazetesi bugünden itibaren ofset sistemi ile yoluna devam edecek.

Yıllardır teknolojiye direnerek nostaljik bir ortamda çıkarılan Doğruyol Gazetesi’nin hurufat (başlık yazılan harfler), kurşun ve matris malzemelerinin bulunamaması nedeniyle teknolojiye ayak uydurmak durumunda kaldı. Doğruyol Gazetesi sahibi İrfan Hoşafcıoğlu, gazete ile etle tırnak gibi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Gazetemiz, ben 2 yaşında iken yayın hayatına başladı. Etle tırnak gibi olduk ve adeta beraber büyüdük. Beni bu hale getiren gazeteme vefa borcumu ödemek için canla başla çalışarak birbirimizden kopmadan ayrılmadan ömrüm yettiği kadar taşımayı düşünüyorum."

Gazetenin 60 yıl ayakta kalmasının sırrının işi sevmekten geçtiğini belirten Hoşafçıoğlu, "60 yıl boyunca Anadolu'da aralıksız yayın yapan günlük (pazar ve dini bayramlar hariç) çıkan tek gazetenin Doğruyol olduğunu tahmin etmiyorum. Bu süre içerisinde istediğimiz bazı teknolojik değişiklikleri yakalayamadık. Ancak unutulmaya yüz tutmuş tipo tekniğiyle çalışmamızı sürdürürken, bugün itibari ile günün teknolojisine geçmiş bulunuyoruz. Dizgi ve baskı makinelerimizden ayrılmak kolay olmayacak. Yıllarımızı verdik, yıllarca beraber çalıştık, ayrılmanın hüznünü de yaşıyorum. Biz okuyucu ile gazete ile etle tırnak gibi olduk. Eğer gazeteciliği sevmezseniz, severek yapmazsanız, zorluklarına, stresine, yoğun çalışmasına (evinizden ayrılacak düzeyde) katlanmazsanız bugünlere gelemezsiniz." ifadelerini kullandı.