Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), alaylı genç gazetecilere yönelik, "İletişim ve İletişim Teknikleri" konulu bir seminer düzenledi. ETSO Toplantı Salonu'ndaki semineri, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Tellan verdi.

Kamu görevi yapan gazetecilerin iletişim becerilerinin yüksek olması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Tellan, teknolojik gelişmeyle beraber sosyal medyanın da habercilik alanında önemli bir rol üstlendiğine değindi: "Klasik medyanın yanısıra sosyal medya ile artık yaşanan bir olay ya da gelişme, anında bütün dünyaya duyurulmakta. Burada alanda çalışan gazetecilere önemli bir sorumluluk ve görev düşüyor, o da iletişim. Haber kaynakları ile iletişim kurmak, geliştirmek ve sürdürmek çok önemli. Bu da ancak güçlü ve etkin iletişimle mümkün."

'HABERCİLİKTE İLETİŞİM ANA UNSUR'

EGC Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Şener ise yaptığı konuşmada, gazetecilikte iletişimin ana unsur olduğunu söyledi. Şener, Erzurum medyasında çalışan basın mensuplarının çoğunun usta çırak ilişkisiyle yetiştiğini dile getirdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde ileşitim fakültesi bulunduğunu ve buradan "mektepli" tabir edilen genç gazeteciler yetiştiğini belirten Şener, "Alanda mektepli ve alaylı gazeteciler görev almakta. Amacımız, alaylı ve mektepli gazeteciler arasındaki makası daraltmak, genç meslekdaşlarımızın iletişim beceresini yükseltmek." diye konuştu. Seminerin sonunda katılımcılara sertifika verildi.