Habettürk TV'de sunduğu Teke Tek programında Çerkesler hakkında ipe sapa gelmez sözler sarf eden Fatih Altaylı suskunluğunu koruyor. Asalet ve Nezaketi Timsali Çerkesler sayfasında Altaylı'ya ve Habertürk'e tepki yağıyor.

4 Aralık akşamı Habertürk'te sunduğu Teke Tek programında Çerkesler hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle toplumun her kesiminden özellikle de Çerkeslerden büyük tepki alan Fatih Altaylı ve Habertürk TV 3 gündür suskunluğunu koruyor.  Çerkesler hem Fatih Altaylı'dan hem de programın yayınlandığı Habertürk'ten özür bekliyor.

Fatih Altaylı programında "“Ama bize 200 yıldır gelmeyen yok ki. Rus’u geldi, Çerkes’i geldi, Arnavut’u geldi, Çeçen’i geldi. Herkes geldi buraya. İşin acayip tarafı mesela buraya gelenler sanki buranın şeyiymiş gibi sonra da ‘benim haklarım’ falan filan demeye başlıyor onu da ben anlamakta zorluk çekiyorum. Ne bileyim işte bazı Çerkesler var toplanıyorlar moplanıyorlar ‘Çerkes hakkı’, kardeşim Çerkezistan orada hadi gidin Çerkezistan’da isteyin hakkınızı. Buraya geldiklerinde ‘hoş geldin’ denildi ama yarın aynı şey Suriyelilerde de olacak” demiş ve bu sözleri büyük tepki toplamıştı.

Altaylı'nın yanı sıra konuyla ilgili olarak Kafkas ve Çerkes Derneklerinden de henüz bir tepki gelmedi.

İŞTE ALTAYLI'NIN TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİ