Kahramanmaraş Kamuoyu, Büyükşehir ve Onikişubat ile tüm ilçe belediyelerinin basına verdiği parayı merak ederken ilimizde görev yapan pek çok gazeteci de  belediyelerin basına verdiği parayı kalem kalem açıklaması çağrısında bulunuyor. Son olarak Gazeteci Fatma Ulusan'da belediyelerden basına verdikleri parayı açıklamaları çağrısında bulundu.

Haber46 İmtiyaz Sahibi Furkan Çam'ın ortaya attığı ve bazı belediyelerin, bazı basın kuruluşlarına aylık 10 bin liraya ulaşan maddi kaynak aktardığı ile ilgili iddialar kamuoyunda bomba etkisi yaratırken herkes bu belediyeleri ve basın kuruluşlarını merak etmeye başladı.

Kahramanmaraş'ın Yerel Medyasında çalışan çok sayıda gazeteci de yaptıkları açıklamalarla, Belediyelerin son 5 yılda basına yaptıkları tüm ödemeleri açıklaması ve gazetecilerin zan altında kamlaktan kurtarılması çağrısı yapıyor.

Son Olarak gazeteci Fatma Ulusan "Büyükşehir Belediye Başkanına Açık Çağrımdır" başlıklı yazısında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Tüm ilçe belediyelerinin basına verdiği parayı açıklaması çağrısında bulundu:

Haber46 olarak sadece Büyükşehir'in değil, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Onikişubat Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerimizin 30 Mart 2014 tarihinden bu güne kadar, hangi isim altında olursa olsun basına verdikleri parayı isim isim açıklaması çağrısımızı yineliyoruz. 

İŞTE FATMA ULUSAN'IN O YAZISI:

Günlerdir Kahramanmaraş gündemini meşgul eden büyükşehir belediyesi bütçesinden basına ödenen paralarla ilgili bir takım söylenti ve iddiaların kamuoyunun gündemine gelmesi bir bakıma iyi oldu.

Buradan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör’e açık çağrıda bulunmak istiyorum.

Son beş yılda basına Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ne ödendiğini kalem kalem, isim isim lütfen açıklayınız.

Büyükşehir Belediyesinin kasasındaki para Kahramanmaraş halkının parasıdır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Her kuruşunun hesabını sormalısınız, her kuruşunun hesabını Kahramanmaraş halkına verebilmelisiniz.

Açıklayın sayın Başkan.

Mesleğine ömrünü adamış dürüst gazetecileri zan altıda bırakmamak adına.. Günlerdir gündemi meşgul eden tartışmalara son noktayı koymak için, basına dağıtılan paraları açıklayın. Kim ne almış, kime ne verilmiş hem kamuoyu hem de bizler öğrenelim.

Dosyayı masanızda tutup açıklamadığınız takdirde sizde o sözde gazetecilerle aynı duruma düşer, aynı kefeye konulursunuz.

O listeyi açıklamadığınız takdirde ‘açığı mı var’ diye kafalarda soru işareti oluşturursunuz.

Bu söylentilerin iddiaların ortaya atılmasının müsebbibi olursunuz.

Ya da cesareti olmayan ‘korkak başkan’ diye Maraş tarihinde yerinizi alırsınız.

Açıklayın ki;

Kuruyla yaşı, sapla samanı kamuoyu ile birlikte ayırt edelim.  Koca bir camiayı töhmet altında kalmaktan kurtarın.

Lütfen açıklayın Sayın Başkan.

***

Çağrım Aynı Zamanda İlçe Belediye Başkanlarınadır

Başta Onikişubat belediyesi, Dulkadiroğlu belediyesi, Türkoğlu belediyesi, Pazarcık belediyesi, Elbistan belediyesi ve diğer ilçe belediye başkanları sizlerde açıklayın. İşini layıkıyla yapan gerçek gazetecileri töhmet altında bırakmayın.