İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun başvurusu üzerine "FETÖ/PDY örgütü lideri Fetullah Gülen'in" konuşmalarının yayınlandığı "www.herkul.org" adlı internet sitesine erişimin engellenmesine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, ''5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi'' hakkındaki kanun gereğince ''www.herkul.org'' adlı internet sitesine erişimin engellenmesine karar verilmesi için Nöbetçi Sulh Ceza hakimliğine başvuu yapılmıştı.

Talebi değerlendirerek kabulüne karar veren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği kararında, söz konusu "5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi'' hakkındaki kanuna atıfta bulunarak, adı geçen sitede ''FETÖ/PDY silahlı terör örgütü lideri Fetullah Gülen"in konuşmalarına yer verildiği belirtildi.

Hakimlik kararın, Erişim Sağlayıcı Birliğine gönderilmesine ve en geç 4 saat içinde yerine getirilmesine hükmetti. Bu durumda herkul.org sitesi önümüzdeki saatler içerisinde erişime engellenecek.