Gülen cemaatine ait (FETÖ) 42 radyo ve televizyon kanalı satılıyor. Satılacak kanallar arasında Samanyolu TV, Kanaltürk, Yumurcak TV gibi kanallar satılacak. Peki bu kanalları kim alacak? FETÖ Kanalları Ensar ve Türgev'e mi verilecek?

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, vakıflara televizyon ve radyo yayıncılığı yapma yetkisi verilmesini öngören torba yasa tasarısı, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ilginç iddialara neden oldu. CHP'li Musa Çam, FETÖ'ye ait televizyon ve radyo kanallarının KHK ile TRT'ye devredildiğine dikkat çekerek, “Tam da bu sırada vakıfların televizyon sahibi olma yasağının kaldırılmalı manidardır. Açıkça iddia ediyorum bu düzenlemeyle Ensar ve TÜRGEV gibi vakıfların televizyon yayını yapmalarının önü açılıyor” dedi.

BAKAN: KANALLAR TRT'YE DEVREDİLDİ, SATILACAK

Komisyona Hükümet adına katılan Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ'ye ait 42 radyo ve televizyon kanalının TRT'ye devredildiğini, RTÜK'ün ihaleyle bu kanalları satacağını bildirdi.
Vakıflara televizyon ve radyo yayını yapma yetkisi veren torba tasarının 60'ıncı maddesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Maddeyle siyasi partiler, sendikalar, meslek kuruluşları, kooperatifler, birlikler, dernekler ve mahalli idarelerin arasında sayılan vakıflar televizyon ve radyo lisans yasağı kapsamından çıkarıldı. Maddeyle ayrıca vakıfların kurucularının medya kuruluşunun ortağı sayılacağı da hükme bağlandı.

ADRESE TESLİM SATIŞLAR!

Düzenlemeye tepki gösteren CHP'li Musa Çam, diğer kurumların yasağı dururken sadece vakıflara yasayla özel izin verilmesinin demokrasiyle bağdaşmadığını söyledi. Çam, “Bu yasayla yapmak istediğiniz çok açık. Ensar ve Türgev gibi vakıflara televizyon yayını yapma hakkı getiriyorsunuz. Vakıflara tv ve radyo kurma hakkı getiriyorsanız odalara, borsalara, derneklere, kooperatiflere neden getirmiyorsunuz” dedi. CHP'li Bihlun Tamaylıgil de, radyo televizyon kurma yetkisinin cımbızla seçilerek sadece vakıflara verilmesinin nedeninin çok açık olduğunu söyledi. CHP'li Zekeriya Temizel de madde için “Adrese teslim bir düzenleme olduğu kuşkusu uyandırıyor” dedi.

42 KANAL SATILACAK

Komisyona Hükümet adına katılan Çevre Bakanı Özhaseki, düzenlemeyle sadece dini vakıfların değil tüm vakıfların radyo ve televizyon sahibi olmasının önünün açıldığını söyledi. FETÖ'ya ait 42 televizyon ve radyo kanalının her türlü mallarıyla birlikte TRT'ye devredildiğini bildiren Özhaseki, bu medya kuruluşlarının lisans hakları ile makine ve ekipmanlarının RTÜK tarafından en kısa sürede ihaleyle satışa çıkarılacağını ifade etti. Özhaseki, bu medya kuruluşlarının durdukları yerde devlete sürekli zarar ettirdiğini, bu nedenle satışlarının gecikmeyeceğini belirtti.