Haber46 Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Çam "Her şey Kahramanmaraş için" başlıklı yazısında Haber46'nın yayın politikasını, dünü, bugününü ve yarınını anlattı. Furkan Çam yazısında Haber46'nın yayın politikasını "“Sorunları gündeme getirmek, yapılan güzel hizmetlerden övgüyle bahsederken, yapılan yanlışları eleştirmek, yapılmayanları talep etmek.” olarak özetledi.

İşte Furkan Çam'ın yazısı:

15 yılını geride bırakmak üzere olan Haber46’nın kurulduğu günden bu yana hiç vazgeçmediği bir çizgisi var:

“Sorunları gündeme getirmek, yapılan güzel hizmetlerden övgüyle bahsederken, yapılan yanlışları eleştirmek, yapılmayanları talep etmek.”

Bu yüzden bizi okumakta zorlanan bazı okuyucularımız, aynı gün yaptığımız haberlerden birinin altına “yalakasınız, yandaşsınız” yazarken, diğer haberin altına ise tam tersi bir yorum yazabiliyor.

Çünkü biz aynı gün hem yapılan bir hizmeti, hem de yanlış yapılan bir çalışmayı haber yapabiliyoruz.

Ne birincisi yalakalık yapmak içindir, ne de diğeri düşmanlık olsun diye.

Bu bazı okuyucularımızın pek alışkın olmadığı bir yayın politikası olabilir. Yani ya yandaşsınız ya düşman, bunun ortası yok gibi bir anlayışa sahip olan toplumda bu tür bir habercilik yapmak zordur.

Biz bunu yapmaya çalışıyoruz.

Haber yaparken olayın her yönünü ve tüm taraflarını dinlemek ve dikkate almak. Olayı tüm yönleriyle okuyucumuza duyurmak. Kimseye haksızlık yapmamak. Olayı sadece bir taraftan dinleyerek haber yapmamak ya da karşı tarafın cevap hakkına mutlaka saygı göstermek.

Bu bizim habercilik yaparken dikkate aldığımız temel ahlaki değerler.

Bunu bir örnekle açıklamak istiyorum.

Fırnız’da bir tesiste yaşanan kavga olayı Haber46 tarafından gündeme getirildi. Fırnız’da meydana gelen kavgada çok sayıda kişinin yaralandığını öğrenen ekibimiz KSÜ Tıp Fakültesine gitti ve elde ettiği bilgilerle bir haber yaptı.

Saat 16:24’de yapılan bu haberin ardından tesis avukatı tarafından yapılan açıklama ise yine aynı gün ve yine manşetten saat 19:32’de yayına verildi.

Bununla kalmayan haber46 olaydan iki gün sonra yine tesis sahibinin tesiste basına yaptığı açıklamayı ve basına verdiği kamera görüntülerini yayına koydu.

Buna karşılık tesis sahipleri ve çalışanları ile kavga eden gurbetçi ailenin açıklamaları da yeniden haber yapıldı.

Haber46 kavganın tüm detaylarını ve nedenlerini ortaya koymaya çalışırken aynı zamanda, Fırnız, Yeşilgöz, Döngel gibi alanların işletilmesiyle ilgili sıkıntıları dile getirerek kamuoyunun menfaatini korumaya çalıştı.

Yani bir yandan kavganın iki tarafını dinlerken, diğer yandan vatandaşın beklentilerini de gidermeye çalıştı.

Haber46  toplamda 500 binden fazla okunan 10 haber yaparak bu süreçten alnının akıyla çıkmayı başardı.

Ve elbette konuyla ilgili gelişmeleri yine büyük bir tarafsızlıkla takip etmeye devem edecek.

Haber46, Kahramanmaraş için var. Kahramanmaraş’ın ilk haber sitesi olmanın yanı sıra aynı zamanda Türkiye’nin en büyük yerel haber sitelerinden biri olan Haber46, inandığı doğruları yazmak için çıktığı bu yoldan asla geri dönmeyecektir.

Milletvekillerimizin ve tüm belediyelerin yaptıkları güzel hizmetleri, hiçbir menfaat beklemeden haberleştirmeye ve okuyucularına duyurmaya devam ederken, yapılan eksiklikleri haber yapmaktan da geri durmayacaktır.

Göksun yolu, Aksu, Hal Kavşağı, İstasyon Köprüsü, Batı köyleri köprüsü, Andırın yolu, Çağlayancerit yolu, Güney çevre yolu, Kahramanmaraş kalesi…

Bunlar son zamanlarda ısrarla gündeme getirdiğimiz sorunlardan bazıları. Elbette bu konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Şehrin sorunlarını tam bir tarafsızlık içinde gündeme getirmek bizim görevimizdir. Bizim hiç kimsenin karşısında ya da yanında olmak gibi bir kaygımız yok.

Haberlerimizi okurken kimin yanında ya da karşısında olduğumuza değil, haberin doğru olup olmadığına bakmak da okuyucu olarak sizin ve sorunları çözmekle görevli makam sahiplerinin sorumluluğudur.

Haberlerimizi doğru okursanız, sonucu da doğru görürsünüz.

Haber46’nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gizli kapaklı planları asla yoktur ve olmayacaktır. Bu şehirde icraat makamında olanların hizmetlerini takip etmek, doğrularını alkışlamak, yanlışlarını eleştirmek medya kuruluşu olarak görevimizdir ve biz de bunu yapıyoruz. 

Diliyoruz icraa makamında olanlar hep güzel hizmetler yaparle ve biz de bu hizmetleri büyük bir memnuniyetle okuyuclarımıza duyururuz.

Haber46 olarak Biz Kahramanmaraş’ı iyi takip ediyoruz.

Lütfen siz de bizi takip etmekten vazgeçmeyin.

Her şey Kahramanmaraş için…