Gazeteci Bekir Doğan, gazetecilik mesleği hayatı boyunca, kanun Sansür, çevresel Sansür, hatır gönül sansürü, ekonomik sansüre takılan yazılarının yer aldığı “İlim adamları konuştu basın yazamadı. Basın'a Sansür” kitabını yayınladı.
     
Kahramanmaraş Ajans yayınları olarak çıkan 5. Kitabı ile alakalı bir açıklama yapan Kahramanmaraş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü, Bugün Gazetesi Yazarı Bekir Doğan, “Gazetecilik hayatım boyunca bazı yazıları Kanunen yasak olduğu için o dönemde yazamadım. bazı yazıları, eş dost hatırı için yazamadım. Bazı yazıları gazetemize ilan vermeyecekler diye yazamadım. Bazı yazıları çalıştığım yayın kuruluşlarında izin verilmediği için yazamadım. Ama bugün bu yazılarımı kendi kitabımda özgürce yayınlıyorum..
     
Öyle sanıyorum “Basın'a Sansür” kitabı Kahramanmaraş'ın yakın tarihine bir ışık tutacaktır. İçinde çok önemli hatıralarım var. Bu kitabın içindeki yazılar hiçbir yerde yayınlanmayan yazılar. İstedim ki benimle Mezara gitmesin” dedi.
     
Geçen 106 yılda sansürü kaldıra bildik mi ?
     
Gazeteci Bekir Doğan kitabının içinde yer alan konuları bize özetlerken bakın ne diyor: 
     
“1908-2014 tam 106 yıl ama halen ülkemizde sansür kalkmış değil, devam ediyor..

Kanun Sansürü var
Ekonomi Sansürü var
Ahbap ”“dost sansürü var..
Çevre sansürü var..
     
Türkiye'de de 106 yıldan beri sansür devam ediyor. Hiç biri olmasa gönül sansürü var.
     
Doğan;“Her yıl 24 Temmuz'da kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı ile birlikte bu yıl “Basından Sansürün Kaldırılışının 106.  yıl dönümü ”  24 Temmuz 1908 ”˜de II. Meşrutiyetin ilan edilmesi ve Kanun-i Esasi'nin yeniden yürürlüğe girmesinin ardından 1876'da çıkarılmış olan “Sansür Kararnamesi” kaldırılmıştı. Bu karar ile 24 Temmuz gününden itibaren gazeteler sansür memurları tarafından incelenmeden çıkarılabilecekti. Gazetecilerin ve basının özgürlüğünü ilan eden ve Ahmet Cevdet ile Mihran Efendiler' in “Gazeteler hürdür; Basın özgürdür” sözleriyle önem atfettikleri bu gün 1946'da Gazeteciler Cemiyeti kurulduğunda Falih Rıfkı Atay'ın önerisi ile “Türk Basınından Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı” olarak ilan edilmişti. 24 Temmuz 1946'dan günümüze ise 24 Temmuz geleneksel “Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır” dedi.
    
 Doğan: “İstedim ki bildiklerimiz bizimle Şeyhadil mezarlığına gitmesin. Uzun yıllar çalışmalarımın sonunda “Basın'a Sansür” kitabım çıktı.
     
Çok özet olarak verdiğim tarihi gerçekten sonra gazetecilik hayatım boyunca bugüne kadar yazmak isteyip de o gün için: Kanuni sansüre, ekonomik sansüre veya ahbap ”“ dost sansürüne takılan ama yazılması gereken konuları bir kitapta toplayarak, “ Basın da Sansür” diye bir kitap yazdım.
     
24 Temmuz 2014 Perşembe gününden başlayarak piyasaya çıkacak olan kitap, yakın tarihimize ve ülkemiz gerçeklerine ışık tutan bir eser oldu.” diye konuştu.