Samsun Ankara hızlı tren projesi öncesinde Samsun Valiliği yerel medya temsilcilerini Ankara Konya seferi ile hızlı trenle buluşturdu.

Samsun’a uzun yıllardır gelmesi konuşulan hızlı tren projesi için sona yaklaşıldığı belirtilirken Samsun Valiliği, yerel medya temsilcilerini hızlı trenle ilgili kentte farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Ankara Konya arası düzenlenen sefere Samsun Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay, haber ajansları ve yerel medya temsilcileri katıldı.

Samsun’un ticaretine büyük katkı sağlaması düşünülen ve uzun yılardır gündemde olan Samsun Ankara hızlı tren projesinin 2019 yılında hayata geçmesi planlanıyor. Samsun hattının yenilenmesinin ardından hızlı tren projesinin de hayata geçeceği ifade edilirken, proje öncesi hızlı trenle seyahat eden Samsun’un yerel medya temsilcileri hızlı trenin hem konfor hem de zaman açısından Samsun için büyük bir kazanım olacağını kaydetti. Kara yolu ile 262,5 kilometre olan Ankara, Konya arasındaki güzergah 3 saat 54 dakika sürüyor. Yüksek Hızlı trenle ise bu süre 1 saat 40 dakikaya düşüyor. Saatte 260 kilometre hıza çıkabilen hızlı trenin yaklaşık 6 saat süren Samsun Ankara arasını ise 2 saate indirileceği kaydediliyor.

Basın Halkla İlişkiler Müdürü Atalay, “Samsun Valiliği olarak söz konusu gezi programımızı bugün ajans ve yerel medya temsilcilerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Gezimizin amacı Yüksek Hızlı Tren yolculuğunun sağladığı avantajlar ve yaşattığı konforu basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte yerinde bizzat test ederek Samsun kamuoyunda bu konuyla ilgili farkındalık oluşturmak. Bu gezi sonrasında Sayın Valimizin de katılacağı toplantıda geziye katılan basın mensubu arkadaşlarımız izlenimlerini ve düşüncelerini paylaşacak. Temennimiz o dur ki, Karadeniz Bölgesi için 2019 yılında hayata geçirilmesi düşünülen Yüksek Hızlı Tren’in daha yakın bir zaman diliminde ilimizle buluşmasını hızlandırmaktır. Gezi programının düzenlenmesinde bize bu fırsatı veren Valimiz Sayın İbrahim Şahin’e teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, yoğun gündemlerine rağmen gezi programımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan basın mensubu arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum.” dedi.