Manavgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Hüseyin Avni Gelendost, seçimlere sayılı günler kala Koza İpek Medya Grubu'na kayyum atamasının insanların haber alma hürriyetine yapılmış bir karartma girişimi olduğunu söyledi.

Akın İpek'in dünya çapında başarılı işlere imza atmış bir işadamı ve medya grubu sahibi olduğunu belirten Gelendost, insanların, fikir, düşünce ve görüşleri ne olursa olsun medya grubunun susturulması ve kanallarının karartılmasını kabul edilemez bulduklarını kaydetti.

Gelendost, "Seçimlere sayılı günler kala bir medya grubuna kayyum atama tamamen siyasidir. Hukuki değildir. Basın susturulamaz. Karartılamaz. İleri demokrasiye sahip tüm ülkelerde basın özgürlüğü anayasal garanti altındadır. Basını karartma halkın haber alma hürriyetine yapılan bir darbedir. Hele hele bunun seçim öncesi yapılması manidar ve düşündürücüdür." diye konuştu.

Bu tür uygulamaların genelde Kuzey Kore ve geri kalmış üçüncü dünya ülkelerinde görüldüğünün altını çizen Manavgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı, genelde de bu ülkelerde de basının tek tip olduğunu, farklı seslere tahammüllerinin olmadığını ifade etti.

Bu tür görüntülerin dünyada Türkiye'nin itibarına zarar verdiğini belirten Gelendost, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülkemizin imajına zarar veren bu tür uygulamalara derhal son verilmeli. Bu tür karartma girişimine karşı sen ben ayrımı yapmadan medyanın ortak tavır sergilemesi gerekir. Bugün Koza İpek Medya Grubu'nun başına gelenler yarın başka bir medya grubunun başına gelebilir. Özgür basına yapılan her türlü karartma girişimini kabul edilemez buluyoruz. Basına ve hür düşünce baskı ve sansür kurulamaz."