Koza İpek Holding’in medya kuruluşlarına sabahın erken saatlerinde polisin kapı kırarak girmesine Samsun’daki il başkanları tepki gösterdi. Muhalefet parti il başkanları, asıl amacın, muhalefetin sesini duyuran medyanın susturulmak istenmesi olduğunu aktardı.

Samsun CHP İl Başkanı Dinçer Soylu, “Yaşanan medya baskını AKP iktidarının korku imparatorluğundan kaynaklanmış bir olay. İktidarın maalesef kendisine yönelik en ufak bir eleştiriye dahi tahammülü yok. Yanında olmayanlar işte bu şekilde cezalandırılıyor. Polisle yapılan baskının hiçbir hukuki dayanağı yok. Baskının yapılma nedeni basında yer aldığı şekliyle, ‘Koza İpek Holding’in incelenen defterlerinde mükemmellik var’ diyerek şüphe üzerine kayyum atanarak baskın yapılmış. Demek ki artık ‘mükemmel iş yapmak’ bu ülkede cezalandırılıyor. Herkesi kendileri gibi olmasını istiyorlar demek ki. Mükemmel olursan dürüst olursan cezalandırılıyorsun. Yolsuzluk yaparsan mükâfatlandırılıyorsun. Üzülerek söylüyorum Türkiye bu duruma geldi.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“ÜLKEYİ GERMEYE VE SEÇİM YAPTIRMAMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Samsun MHP İl Başkanı Ömer Süslü, “Medyaya yapılan baskını kınıyoruz. Baskın sonrası medya grubuna geçmiş olsuna giden MHP İstanbul İl Başkanımızın üzerine yürüyecek kadar polis devleti haline gelmiş olan bu ülkede demek ki; bunlar bizim düşündüğümüzden daha fazla yanlışlıklar yapmışlar. 1 Kasım’da iktidarlarını kaybederlerse yaptıklarının hesabını verme noktasında hesabının verilemeyeceğini de çok iyi anlamışlar. Yani bu tutum ve davranışlar bize 17-25 Aralıkta gördüklerimizin yalan olmadığını gösteriyor. Fütursuzca ve izansızca yapılan bu son olay 17-25 Aralık olayının buz dağının görünen yüzü olduğunu daha büyük suçlar işlediklerini bize gösteriyor. Bunlar suçlu psikolojisiyle hareket etmektedirler. Hesap vermekten kaçmaktalar. Ama artık ok yaydan çıkmıştır geri dönüşü yoktur ve suçu olanlar Türk yargısının önüne çıkacaklar. Ülkeyi germeye ve 1 Kasım’daki seçimi yaptırmamaya çalışıyorlar. Baskın yapılan medya grubu binası önünde bizim il başkanımızı darp etme girişiminde bulundular ama yapamadılar. Eğer başkanımızın kılına zarar gelseydi ülkücüler bunu yapan polislerin üzerinden buldozer gibi geçerdi.” dedi.

“BU YAPILAN GASPTIR, SUÇU İŞLEYENLER HESABINI VERECEK”

Demokrat Parti Samsun İl Başkanı Erdem Demirdağ ise “Bu yapılan baskın büyük bir hukuk cinayetidir. Türkiye’de artık herhangi bir vatandaşın malının canının hatta namusunun bir güvencesinin olmadığının göstergesidir. Sırf dürüst yayın politikası takip ediyor, havuz medyası denen AKP borazanlığı yapan gruba katılmıyor diye bir medya grubuna operasyon yapılması hiçbir şekilde demokratik bir ülkede kabul edebileceğimiz bir uygulama değildir. Koza İpek Holding’e hukuki olmayan bir yöntemle kayyum atanması bir gasptır. Bu gasp suçunu işleyenler el betteki Türk milleti önünde diğer yanlışları, hırsızlıkları, yolsuzlukları ve ihanetleriyle birlikte bununda hesabını en kısa zamanda adalet önünde vereceklerdir. Ben Akın İpek’i 35 senedir tanıyorum. Kendisi iş dünyasında bugüne kadar ki gördüğüm en dürüst ve başarılı bir işadamıdır.” diye konuştu.