Sivas’ta yayın hayatına başlayan, Cumhuriyet tarihi ve Millî Mücadele dönemine ışık tutan İrade-i Milliye Gazetesi’ne, dijital ortamda da erişilebilecek.

1919 yılında Anadolu’da başlayan Millî Mücadele hareketinin ilk yayın organı olma özelliğini taşıyan İrade-i Milliye Gazetesi, Sivas Kongresi’nde alınan kararla birlikte, yayın hayatına başladı. Kurtuluş hareketi hakkında son durumları aktardığı için büyük önem taşıyan gazete, Heyet-i Temsiliyye'nin Sivas'ta bulunduğu günlerde 16 sayı çıkarıldıktan sonra heyetin Sivas'tan ayrılıp Ankara'ya gitmesinden sonra yayın hayatına Ankara’da devam etmişti.

Sivas Belediyesi tarafından kitap hâline getirilen gazeteye, artık internet ortamında da rahatlıkla erişim sağlayabilecek. İsminin hemen altında, "Metâlib ve Âmâl-i Milliyenin Müdafiidir" yani "Milletin arzu ve isteklerinin savunucusudur" ibaresi yer alan gazeteye, Sivas Belediyesi’nin http://sivas.bel.tr/icerik/208/350/iradei-milliye.aspx adresinden kitap hâlinde erişilebilecek ve kullanıcılar tarafından rahatlıkla indirilebilecek.