Afşin-Elbistan Termik Santrale 31 Aralık tarihine kadar takılması gereken filtrenin takılmayacağı ve 2 buçuk yıl daha süre verileceği iddialarına Fox Tv'de akşam haberlerini sunan Fatih Portakal tepki gösterdi. Vatandaş ise Kahramanmaraş medyasının konuya sahip çıkmasını istiyor.

Bilindiği gibi Afşin-Elbistan Termik Santrali Özelleştirme İhalesini Çelikler Holding almıştı. Özelleştirme yapılırken 31 Aralık 2019 tarihine kadar bacalara filtre takılma zorunluluğu vardı ve ihaleye girenle bunu biliyordu. Bu şartlar altında ihaleye girip kazanan ve devletten teşvik alan firmalar ise filtre takmak yerine süre istiyorlar.

TBMM'ye gelen torba kanunda ise filtre takmayan termik santrallere 2 buçuk yıl daha ek süre veriliyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir "Çelikler Holding'in filtre takma konusunda ısrarcı olunması durumunda işçilier çıkarmakla tehdit ettiğini" söylemişti.

Bu haberin hemen ardından Fox tv'de Fatih Portakal akşam haberlerinde, "Kahramanmaraş'taki Afşin Elbistan Termik Santralı ile birlikte pek çok santralin filtresiz çalışmasının yolunun açıldığını" söyledi. Portakal "Torba yasaya eklenen maddeyle termik santraller 3 yıl daha filtresiz çalıştırılabilecek" dedi.

Bu haberlerin yayılmasının ardından Haber46'da ve sosyal medyada yorum yapan pek çok kişi Kahramanmaraş medyasına seslenerek Afşin Elbistan'ın hakkının savunulması konusunda en azından Fatih portakal kadar duyarlı olunmasını istedi.Vatandaşlar "Bizim hakkımızı bizim yerel medyamız savunsun" yorumlarında bulunuyorlar.