Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği'nin 1. Olağan Genel Kurulu Kahramanmaraş Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda yapıldı.

Kongrede Divan Başkanlığına seçilen gazeteci Sermet Çuhadar, derneğin başarılı olması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirterek, “Cemiyet, çıktığı yolda başarılı olacaktır. Bu noktada herkes üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmelidir” dedi.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği  Başkanı Kemal Sayın ise gazetecilerin mesleki, sosyal ve ekonomik haklarını korumak amacıyla derneği kurduklarını söyledi.

Gazetecilerin haklarını her platformda savunacaklarını vurgulayan Sayın, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği olarak, dürüst ve tarafsızca mesleğini yapan her gazeteci meslektaşımızın yanında ve arkasındadır. Ne yazık ki her meslekte görevini kötüye kullananlar, elinde bulundurduğu gücü şahsi çıkarlarına alet edenler olmaktadır. Bizim meslekte de bu tür olayların geçmişte yaşandığını hepimiz az çok biliyoruz. Bunların günümüzde yaşanmaması, gazetecilik mesleğinin saygınlığının ve itibarının yitirilmemesi için Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti 'çürük elma' diye tabir ettiğimiz bu tür kişilerin yanında yer almayacağı gibi, bunların meslekten ilişkisinin kesilmesi için de elinden geleni yapacaktır.”

Genel kurulda başkanlığa tek aday olan Sayın, kullanılan oyların tamamını alarak başkan seçildi. 

Sayın'ın yönetim kurulunda Devrim Başer, Ali Eskalen, Sırrı Berk Arslan, Bekir Doğan, Kürşad Kerem Akçakale, Akif Arslan, Cüneyt Beyit ve Mesut Tuğrul bulunuyor.

Genel kurula Emniyet Müdürü Metin Aşık, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halit Uğur ile üyeler katıldı.