Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Kahramanmaraş’ta Milli İrade Meydanı’ndaki Toplu Açılış Töreni’nde konuşmuş ve toplam 1,7 milyar maliyet bedelli 105 projenin açılış törenine katılmıştı. Cumhurbaşkanı şehirden ayrıldı ancak tartışmalar bitmedi. Dün geceden bu yana tartışmalar o kadar büyüdü ki, sosyal medya platformu twitterda Kahramanmaraş gündemin ilk sırasıne yerleşti.

NELER YAŞANDI?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarda katılımın yoğun olmamasıyla ilgili, “Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş mitinginin gerçek fotoğrafları bunlar. Televizyonların kamera oyunlarıyla kalabalık gösteremeye çalıştığına aldanmayın. Gerçek bu” ifadelerine yer verdi.

Fotoğraflarla ilgili paylaşımının altına Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, söz konusu fotoğrafların miting başlamadan çekildiğini ileri sürerek “İşiniz gücünüz algı, yalan, iftira. Aziz milletimiz artık sizin yalan ve iftiralarınızdan bıktı.  20 yıldır girdiğiniz tüm seçimlerde hezimete uğramanız milletimizin yalan siyaseti değil de eser ve hizmet siyasetini tercih ettiğinin en büyük kanıtıdır”  yorumunu yazdı.

Bu kez CHP Mİlletvekil Ali Öztunç. Görgel'i etiketleyerek Erdoğan’ın konuşma yaptığı sırada çekilmiş video görüntülerini eklediği bir paylaşım yaptı ve “Fotoğraflar ikna etmediyse al sana video. Şu 106 açılış meselesine de sonra gireceğiz. Gerçekte neler açılmış? Tek, tek görüntüleriyle…” dedi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Tartışmalara partililer ile birlikte muhaletef partilerinin de katılması üzerine sosyal medyada Kahramanmaraş kelimesi gündem oldu. On binlerce kişi Kahramanmaraş etiketiyle yorum yazarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahramanmaraş mitinginin fotoğraflarını paylaştı.

Ak Partililer mitingin kalabalık görüldüğü fotoğrafı paylaşırken, muhalefet partileri ise mitingde katılımın çok düşük görüldüğü fotoğrafı paylaşarak "Ak Parti'nin en çok oy aldığı ildeki hali içler acısı" yorumunda bulundular.

Tartışmanın bir süre devam etmesi bekleniyor.