Kahramanmaraş'ta görev yapan gazetecilerin mal beyanında bulunmalar konuusnda Valilikten yeni bir açıklama geldi. Kahramanmaraş'taki bazı b elediyelerin bazı gazetecilere ve haber sitelerine "hesapsız, akıl almaz, dudak uçuklatacak" miktarda para akıttığı iddia edimişti.

Kahramanmaraş Valiliği'nin İkinci Defa Yaptığı Açıklama Şu Şekilde:

Mal Bildiriminde Bulunulması hakkında 4 Mayıs 1990 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununun Mal Bilriminde bulunacaklarla ilgili 2.maddesinin (g) bendinde " Gazete sahibi gerçek kişiler ile gazete sahibi şirketlerin yönetim ve denetim kurulu üyeleri, sorumlu müdürleri, başyazarları ve fıkra yazarları"Mal Bildiriminde bulunmak zorundadırlar." hükmüne amirdir.

Yine  aynı kanunun Bildirimin Yenilenmesi başlıklı  7.maddesinde "Bu Kanun kapsamındaki görevlere devam edenler, sonu (0) ve (5) ile biten yılların en geç şubat ayı sonuna kadar bildirimlerini yenilerler. Yeni bildirimler yetkili merci tarafından daha önceki bildirimler ile karşılaştırılırlar. "denilmektedir.

Gazetenin, gazete sahibi gerçek kişiler ile gazete sahibi şirketlerin yönetim ve denetim kurulu üyeleri,sorumlu müdürleri,başyazarları,ve fıkra yazarlarına ait  mal bildirimlerinin kanuni süresi içerisinde, İl Merkezinde Valiliğimiz İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne, İlçe Merkezinde Kaymakamlıklara teslim edilmesi gerekmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.