Kahramanmaraş'ın en etkin sosyal medya sayfalarından biri olan 'Kahramanmaraş Trafik, Radar, Kaza ve Yol Durumu Sayfası' yerel basının durumunu yaptığı bir anketle üyelerine sordu. 

Sayfa Yönetiminin 'Sizce Kahramanmaraş Yerel Basını Şehrin Sorunlarını Yeteri Kadar Gündeme Getiriyor mu?' sorusunu sorduğu ankete 24 saatte 4 bin 400'den fazla oy kullanıldı. 

Oy kullananların yüzde 93'ü bu soruya Kesinlikle Hayır cevabını verirken, yerel basının şehrin sorunlarını yeterince gündeme getirdiğini söyleyenlerin oranı sadece yüzde 7...

Yani halkın yüzde 93'ü Kahramanmaraş'ta görev yapan yerel medyaya güvenmiyor.

Bu sonuç Kahramanmaraş halkının yerel basına güvenmediği anlamına geliyor? Yüzde 93 gibi bir oran çok rastlanılan bir rakam değil. Peki Kahramanmaraş halkı, yerel medyaya olan güveninin neden kaybetti? Yerel basın nerede hata yaptı? Bu şehrin devasa sorunları neden yerel medyada bir kaç internet sitesi dışında kendine yer bulamıyor? 

Kahramanmaraş'ta görev yapan gazeteci cemiyetlerine, mesleğe ömürlerini vermiş gazeteciliğin duayenlerine, genç gazetecilerin abilerine durumu bir tespit olarak iletiyoruz.

Gazeteciliğin şehrimizde yeniden itibar kazanması için, Haber46 olarak üzerimize düşen görevleri tam ve eksiksiz olarak yapmaya hazır olduğumuzu ilan ediyoruz.