Ramazanoğlu, Kahramanmaraş'ta bir süre önce kurulan ve faaliyetlere başlayan Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği'ne (KGC) ”˜hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Beraberinde partisinin Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ile birlikte KGC Yönetimi'ni ziyaret eden Yıldırım Ramazanoğlu, basının toplumun gelişmesinde önemli rol oynadığını belirterek, bu anlamda yerel basına çok büyük önem verilmesi gerektiğini ve kendisinin de bu açıdan yerel basını önemsediğini bildirdi.

 

Yerel basının haberler bakımından ulusal basın için de bir kaynak teşkil ettiğinin altını çizen AK Parti Milletvekili Ramazanoğlu, “Bilgilerin güncelliği açısından yerel basın ilk kaynaktır. Bu açıdan da bizler yerel basını önemsiyoruz. Önem veriyoruz. Sizlerin de Kahramanmaraş'ta bir araya gelerek böyle bir teşkilat kurmanızdan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Halkın aydınlatılması için sizlere büyük görevler düşüyor. Zaten sizlerde bu konuda sorumluluk sahibisiniz. Ben Kahramanmaraş'ın ve dolayısı ile sizlerin vekili olarak her zaman destek olacağım” dedi.

 

KGC Başkanı Kemal Sayın da, milletvekili Ramazanoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yerel basında karşılaşılan sorunları anlattı. Bu konuyla ilgili geniş bir dosyayı AK Parti İl Başkanı'na verdiğini ifade eden KGC Başkanı Kemal Sayın,  sorunların çözümü için iktidar partisinden her zaman destek belirlediklerini söyledi.

 

AYRIMCILIK YAPILIYOR

 

Öte yandan ziyaret sırasında konuşan KGC Genel Sekreteri Akif Arslan da, yerel basının aslında devlet ile millet arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirterek “Bu açıdan bakıldığında yerel basın için pozitif bir ayrımcılık yapılması gerekirken, bugün Kahramanmaraş'ta bunu göremiyoruz. İl protokolü ve yerel yönetimler ulusal basın ve devlet destekli kuruluşlara pozitif ayrımcılık yaparak haksız bir rekabet oluşturuyorlar” dedi.

 

Yerel basının bir çok sorunu olduğuna dikkat çeken Arslan; haber kaynaklarından reklam-ilan gelirlerine, kurumların tanıtım fonların kullanılmasında yerel basını devre dışı bırakmasının üzücü olduğunu ifade etti. Arslan, “Bir çok kurumumuz reklam ve tanıtımda basın yolunu değil, bilboard yöntemini tercih ediyor. Haberin yayımlanması konusunda yerel basın, tanıtım konusunda bilboardlar ön plana çıkıyor. Bu da ayrı bir haksızlık konusudur. Sizlerin siyasetçi olarak, iktidar olarak bu konularda duyarlı davranmanızı bekliyoruz” diye konuştu.

 

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu'nun dinlediği sorunlar karşısında anında ilgili kurum yöneticilerini arayarak bu konulara dikkat çekmesi, KGC Yönetimini memnun etti.