Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, terör örgütünün toplumun birlik ve beraberliğini bozmak için çalıştığını, bunu asla başaramayacağını söyledi. Terör örgütünü lanetlemede tüm toplumun tek yürek halinde hareket ettiğini kaydeden Koca, örgütün isminin kullanılmamasını, bütün haberlerde bölücü terör örgütü olarak nitelenmesi önerisinde de bulundu.

İki gün önce Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bölücü terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit olan Nevşehir’in Acıgöl ilçesinden Jandarma Uzman Onbaşı Latif Adıgüzel’i dün yüreklerine ateş düşerek ebedi istirahatgahına uğurladıklarını belirten Koca, bu esnada yaşanan tablonun tüm Nevşehir’in tek yürek olarak terörü lanetlediğini ve asla amacına ulaşamayacağını dosta düşmana açık bir biçimde gösterdiğini belirtti. Şırnak’tan gelen 8 şehit haberinin de üzüntüsünü yüreklerinde yaşadıklarını belirten Koca, tüm şehitlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, başsağlığı ve sabır, yaralı askerlere de acil şifalar diledi.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, şunları kaydetti; “İnsanlık dışı terör eylemleriyle emellerine ulaşacaklarını zannedenlerin sonu sadece hüsrandır. Aziz şehitlerimiz, yüreğimizde ilelebet yaşayacak, son haftalarda artan terör olayları ülkemizin birlik ve bütünlüğünü asla bozamayacaktır. Tam aksine terör bu ülkede yaşayan herkesi daha sıkı birbirine bağlamaktadır. İnsanlıktan nasibini almayarak teröre bulaşanlar amaçlarına asla ulaşamayacaklardır.”

“BASIN MENSUPLARI DAHA DUYARLI OLMALI”

Milli birlik ve beraberliğin hedef alındığı, şehit haberlerinin ateşinin yürekleri yaktığı dönemde basın mensuplarına ve kuruluşlarına her zamandan daha fazla görev ve sorumluluk düştüğünü vurgulayan Koca, terör haberleri konusunda meslektaşlarının daha bir duyarlı olmasının öneminin büyük olduğunu kaydetti.

Sahibi olduğu Nevşehir Kent Haber Gazetesi’nin tamamen siyah bir ön sayfayla çıkacağını, haberlerde birlik ve beraberlik vurgusu yanında teröre lanet okuyacaklarını ifade eden Koca, “Ülkemizi kaos ortamına sürüklemek, çeşitli terör olaylarıyla vatandaşlarımız arasına kin ve nefret tohumları ekmek isteyen bölücü terör örgütüne bu eylemlerini haber yaparken duyarlı davranarak fırsat vermeyelim. Başta şehit aileleri olmak üzere tüm ülke vatandaşlarını üzecek şekilde şehit fotoğrafları ve haber dili kullanmaktan özellikle kaçınalım” diye konuştu.