Kırşehir İl Emmiyet Müdürü Sıtkı Akgül, basın temsilcileri ile bir adaya geldiği toplantı da doğruluktan yana olduklarını mesleki alanda kimseye tolerans gösterilmediğini ve abartıdan kaçındıklarını ifade etti.

Kırşehir Polisevi’nde basın temsilcileri ile gerçekleşen toplantıda, “Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların şefaati hepimizin üzerine olsun sözleriyle konuşmasına başlayan İl Emniyet Müdürü Akgül, emniyet görevlilerinin çalışmaları hakkında bilgiler vererek basın kuruluşlarına eşit mesafede olduklarını belirtti.

Kırşehir'in huzur kenti olduğunu ifade eden Akgül, "Kırşehir, çevre iller içerisinde en huzurlu kentler arasında yer alıyor. Yaklaşık 200 bin nüfuslu ilimizde toplumsal bir kontrol mevcuttur. Suçlu suç işleme eylemini gerçekleştireceği zaman karşısında vatandaştan gelen tepkiyi göz ardı etmemektedir. Çünkü küçük şehirlerde herkes az çok birbirini tanır. Bu da şehrimizin suç oranının düşük olmasını sağlamaktadır. Kırşehir'in huzur şehri olduğunu istatistikî bilgilerden de görebilmekteyiz" dedi.

'TOPLUMSAL İNFİALE SEBEP OLABİLECEK HABERLERE ÖZEN GÖSTERİLSİN'

Vatandaşa doğru haberin ulaştırılmasının önemine değinen Akgül, "Ne kadar teknik olursa olsun her dopingin bir yan etkisi vardır. Bu yan etkiler bizleri çok rahatsız eder. Aslı olmayan bir şeyi söylemek doğru bir davranış değildir. Biz emniyet teşkilatı olarak yanlış bilgiye cevap vermiyoruz. İnsanlar kendi konumunu kendisi belirler. Bizim amacımız ayrım gayrım yapmak değildir. Herkese eşit mesafede yaklaşıyoruz." dedi.

Bazı yayın kuruluşlarının Kırşehir'de yaşanan olayları farklı şekilde lanse etiklerini açıklayan Akgül, "Sokaklarda olayların meydana gelmesini önleyerek en asgari düzeye indirme hedefi içerisindeyiz. Sokaklarda yaşanan olaylara gitmemek sorgulamadan adli makamlara çıkartmadan yargılamak yanlışlık meydana getirir. Basın çalışanlarının haklarına müdahale etmek gibi bir şey söz konusu olmayacağı gibi, onlarında bilgi edinme haklarının olduğunu biliyoruz. Ancak toplumsal infiale sebep olabilecek haberlere özen gösterilmeli ve olayları basın mensuplarının ele almamaları en doğrusu olacaktır" ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ OLAN BÜTÜN NOKTALAR MOBESE KAMERALARI İLE DONATILIYOR

Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, şehrin genelinde üç etapta tamamlanmış bölümlerde ihtiyaç olan her yer kamera ile donatıldığını anlattı. Akgül, "Kırşehir genelinde 133 noktada MOBESE kameraları var. İhtiyaç olan her yeri kamera ile donatıyoruz. 26 kameramız hareket halinde 89 kamera sabit, 18 kamera da yoğunluklu olarak şehrin giriş çıkış sistemlerinde plaka tanımlama sistemi (PTS) ile şehrin tamamını izleyebiliyoruz. Şehrin huzur ve güveni için gece gündüz demeden memurundan amirine kadar 24 saat sahada olduklarını ifade eden Akgül, "Arkadaşlarımıza moral ve motivasyon için hepimiz 24 saat sahadayız. Bu şekilde alınan kararların hızlılığını da sağlamaktayız" dedi.

Kırşehir'de son altı gün içerisinde yapılan trafik denetimlerine de değinen Akgül, "10-16 Ağustos tarihleri arasında Kırşehir'de bin 65 araç kontrol edilirken, 66 araca cezai işlem, 34 araca trafikten men cezası uygulanmıştır. 2015 yılı içerisinde ise 21 araca bozuk ışık sisteminden, 140 araca egzozdan, 25 araca modifiyeden, 88 araca yan verme ve patinajdan, 169 araca tehlikeli araç kullanmaktan, 97 araca ise yüksek sesle müzik dinlemek olmak üzere 540 araca cezai işlem uygulandı" açıklamasında bulundu.