Kahramanmaraş Çeçen Kültür Derneği ile Makedonya Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Derneği (ERA) işbirliğinde hazırlanan "Genç insanlar medyada" projesi kapsamında kente gelen 11 Makedonyalı genç ile Kahramanmaraş'ta eşlik eden 15 genç, medya sektörünü inceledi.
Çalışmalarında, çeşitli medya kuruluşlarını ziyaret eden gençler, röportaj, haber, medya, kamuoyu etkisi ve gücü hakkında bilgiler aldı. 

Kahramanmaraş Çeçen Kültür Derneği Başkanı Murat Demirci, yaptığı açıklamada, Makedonya Era Derneği arasında Ulusal Ajans vasıtasıyla "Genç İnsanlar Medyada" projesi üzerine işbirliği yaptıklarını söyledi.

Çalışmanın sona erdiğini dile getiren Demirci, "Medya mesleği üzerine bilgi sahibi olmaya çalıştık. Medya mesleğinin zorluk, kolaylık ve iyi yanlarını, güzel yanlarını inceledik. Çeşitli basın kuruluşlarını ziyaret ettik. 17 gün boyunca gazetecilik mesleğinin ne olduğu konusunda gençlerimiz bilgi sahibi oldu. 11 Mekadonya'dan gelen 15 de derneğimizin mensubu gençlerimiz bu meslek konusunda araştırma ve çalışma yaptı" dedi.

ERA Başkanı Aysel Ilyazi ise Kahramanmaraş'ta kendilerini evlerinde hissettiklerini, yabancılık çekmediklerini belirtti.

Erasmus'un bir parçası olmanın gençler için büyük bir fırsattır olduğunu dile getiren Ilyazi, bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini kaydetti.


Ilyazi, "Genç insanlar medyada" projesiyle de gençlere önemli avantaj sunduklarını belirterek, "Bu proje kapsamında Makedonya ve Türkiye'deki gençlerin 17 gün boyunca gazetecilik mesleğine ilişkin araştırma yaptı. Gazeteciliğin zor ve güzel yanlarını incelediler. Röportaj, haber, medya kamuoyu etkisi ve gücü hakkında araştırma yaptılar. Makedonyalı gençlerimiz Türkiye'yi daha iyi tanıma fırsatı yakalayıp, tarihi ve turistik yerleri gezme fırsatı da buldu. İnşallah gelecekte de bizim iş ortaklığımız artarak devam edecektir."

Kahramanmaraş'taki gençleri de Makedonya'ya davet eden Ilyazi, "Orada yaşayan Türk halkını ve Türkçe konuşan insanlarımızla tanışmalarını istiyoruz" dedi.