Birbirinden önemli isimlerin katıldığı çalıştayda; Türk aile yapısının korunması ve kültürel değerlerimizin yaşatılmasında medya kuruluşlarının yeri ve önemi masaya yatırıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar ve ekibince düzenlenen çalıştayda; medyadaki mevcut durum, mevcut düzenlemeler ve ihtiyaçlar, medya ve aile algısı, medya ve kültürel değerler konularında sunumlar yapıldı.

Açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit'in yaptığı Çalıştayda; Milletvekilleri Milli Eğitim Komisyon Başkanı Nabi Avcı, Dilekçe Komisyonu  Başkan Yardımcısı Halil Ürün ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sevde Bayazıt Kaçar ile Prof. Yasin Aktay , PROF. İrfan Erdoğan, Doç. Ayşe Canatan, Yapımcı Birol Güven, yönetmen Mesut Uçakan, Yumurcak TV Genel Yayın Yönetmeni Meryem Akbal, Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Başkanı Dursun Güleryüz, RTÜK Daire Başkanı Nurullah Öztürk , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu gibi önemli 25 konuşmacı yer aldı.

Güldal Akşit: “'Bizim aile ve kültürel değerlerimiz çok önemli”

Çalıştayda medyanın çalışmaları aile ve kültürel değerler üzerinden tartışılacağını ifade eden AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Gürdal Akşit, ''Toplumun temelini oluşturan kültürel değerler, aile kavramı son dönemlerde özellikle yayınların da olumsuz etkisiyle yozlaşmaya, bozulmaya ve dejenere olmaya başladı. Bunu yapımcıların çok arzu ettiğini zannetmiyorum, ama ne talep edilirse onu yerine getirmek gibi de bir alışkanlık oluştu'' diye konuştu.

Televizyondaki yapımların genellikle başka ülkelerden alınan film ve programlara paralel gittiğini ve yayınların bazılarının Türk toplumda olmayan bazı alışkanlıkları, fikirleri içerdiğini belirten Akşit; sözlerine şöyle devam etti;

“ Bizim aile ve kültürel değerlerimiz çok önemli. Bizi biz yapan ve gerçekten bugün dünyada pek çok olumsuzlukla mücadele edebiliyor, bundan yüz akıyla çıkabiliyorsak bu sahip olduğumuz değerler sayesindedir. Bu değerleri yitirtecek bu tür çalışmalara karşı durmamız gerekir. Sahip olduğumuz bu değerleri koruyabilecek yapımları desteklememiz gerekir. ''

Sevde Bayazıt Kaçar: “Sivil Toplum Kuruluşları örgütlenmeli, tepki vermeli”

Şikayet konusu olan yayınların önlenmesi için etkin yolun sivil toplum kuruluşlarının örgütlenerek bir araya gelmesi ve tepki göstermesi ile mümkün olacağının altını çizen Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar; siyasi iktidarın müdahalelerinin sansür ve baskı olarak algılanacağın belirtti.

Milletvekili Bayazıt sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti Kadın Kolları, 3 milyonu bulan üye sayısı ile Dünya'nın en büyük sivil toplum örgütlerinden biri”¦ Bizler; akademisyenlerimizle, diğer sivil toplum örgütlerimizle bir araya gelerek Türk aile yapısını zedeleyen ve kültürel değerlerimize aykırı yapımlar hakkında tavır koymalıyız. Amerika'da ve pek çok gelişmiş ülkede rahatsızlık yaratan yayınlar için insanlar biraraya geliyor ve tepkilerini ortaya koyuyor. Yasal haklarını kullanarak protesto ediyorlar bu yayınları, reklam verenlerle görüşüyorlar. Halktan bu şekilde tepki alan yayınların kaldırılması bu yolla mümkün oluyor. Biz de artık Türkiye'de birlikte hareket etmeyi öğreneceğiz, tepkimizi doğru şekilde vereceğiz. Halkın iradesi önünde hiçbir güç duramaz”

Çalıştay Raporu Yol Haritası Çizecek

Çalıştay; tüm katılımcıların sunumlarının tamamlanmasının ardından sonuç ve değerlendirme bölümüyle tamamlandı. Çalıştay raporu hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara iletilecek, görsel ve yazılı basın aracılığı ile de kamuoyuna duyurulacak.

Milletvekilleri, akademisyenler, Sivil Toplum Örgütleri ve ilgili devlet kurumlarının yetkilileri ile medya dünyasının temsilcilerinin bir araya geldiği çalıştayla; kamuoyunda farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır.