Yozgat’ta yayın yapan Merhaba Yozgat gazetesi, 8. kuruluş yıl dönümünü basın mensuplarına verdiği iftar yemeğiyle kutladı.

Başkanın Yeri'nde düzenlenen iftar yemeğine; Yozgat Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ferhat Açıkgöz, valilik basın bürosu çalışanları, ajans temsilcileri ve gazete çalışanları katıldı.

Merhaba gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Büyüksoy, iftar öncesi yaptığı konuşmada, 8 yıl önce hayırlı bir günde gazetenin ilk sayısını çıkardıklarını hatırlatarak, aradan geçen zaman içerisinde ilk gün gibi ilkeli, doğru ve tarafsız yayın ahlakını sürdürdüklerini ifade etti. Büyüksoy, “Kandil gününde gazetemizin ilk sayısını çıkarmıştık. Hep birlikte kuruluşumuzu konuşuyorduk. Zaman öyle hızlı geçiyor ki, bugün gazetemizin 8. yıl dönümünü geride bırakıyoruz ve bu vesile ile bir aradayız. Merhaba Yozgat gazetesi olarak ilk günkü çizgimizi bozmadan, gelişerek ve büyüyerek hedeflerimiz doğrultusunda adım adım ilerliyoruz. Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah, nice 8 yıllar görmeyi nasip etsin." şeklinde konuştu.

Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Recai Büyüksoy da meslektaşları ile bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yozgat’ta yayın hayatına başladığımız ilk günden bugüne kadar her zaman gayemiz; ilimizin gelişmesi ve kalkınmasına yayınlarımızla katkı sağlamak olmuştur. İlimizde daha önce iki tane yerel televizyon vardı, şu an ikisi de yok. Birisi kapandı, diğeri ise frekansının başka bir kanala satılmasından dolayı ulusal yayın yapıyor. Bu yönde bizlere gerek Yozgat, gerekse il dışında yaşayan hemşerilerimiz tarafından televizyon kurulması yönünde yoğun talepler geliyor. Biz, bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah ileriki yıllarda bu projemizi de hayata geçiririz. Bu vesile ile bugün mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak mutluluğumuza ortak olan gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yemek sonrası katılımcılar ve Merhaba gazetesi ailesi, bir süre sohbet ederek 8. kuruluş yıl dönümünü Ramazan ayının manevi huzuru içerisinde kutladı.