Yaz turizminin gözde şehirlerinden biri Mersin. Doğudan batıya neredeyse her kilometre başında bir tesis, kumsallar, plajlar, oteller, pansiyonlar, tatil köyleri Mersin'i Akdeniz Bölgesi'nin en güzel ekntlerinden biri yapıyor. Neredeyse Mersin haber sitelerinin tamamında şehrin güzellikleri ile ilgili her gün bir haber yer almaktadır. Sadece yerel haber sitelerinde değil, ulusal haber sitelerinde de Mersin'i tanıtıcı yazılar bulmak mümkündür.

MERSİN HABERLERDE HEP İLK SIRADA

Yaz dönemi yaklaştığında herkes Mersin'de nerede ne yenilir? Mersin'de nerede konaklayalım? Mersin'de gezilecek görülecek yerler gibi aramalar yapmaktadır. Google'da yaz döneminde hiç kuşkusuz en çok arama yapılan illerin başında Mersin gelmektedir. Mersin sadece doğal güzellikler bakımından değil, siyasetin de çok yoğun ve gergin geçtiği bölgelerden biridir. Mersin'de hemen hemen her siyasi partinin şansı vardır ve bu yüzden seçim sönemlerinde çok hareketli günler yaşanmaktadır. Ulusal basındaki Mersin haberleri daha çok sanayi ve siyaset dünyasıyla ilgili gelişmeleri kapsamaktadır. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı 2019 seçimleri ile birlikte CHP'ye geçmiştir. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bu dönemde önemli işlere imza atmıştır. Hatta 87 günde yaptığı köprülü kavşak Kahramanmaraş dahil pek çok şehrin yerel haber sitelerinde gıptayla haberleştirilmiştir. 

MERSİN NARENCİYE

Mersin aynı zamanda narenciyenin de merkezidir. Portakal, mandalina, limon gibi narenciye ürünleri sadece Türkiye'yi değil, dünyanın pek çok ülkesini de etkisi altına almıştır. Sera ürünleri de son yıllarda oldukça gelişmiştir. Mersin tarım ürünleri konusunda gerçekten de çok ciddi bir atılım sağlamış ve söz sahibi olacağı konusunda hiç bir tereddüde yer vermemiştir. o kadar ki Mersin son dakika haber diye bir ton arama yapıldığı da bir gerçektir.

Mersin'in dağ köylerinde, yaylalarında hayvancılık da çok yoğu şekilde yapılmaktadır. Tüm bu yönleriyle baktığımızda Mersin ülkemizde çok özel bir yere sahiptir.