Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün Baden-Württemberg'deki (BW) bağlantılarını araştıran BW Eyalet Meclisi NSU Araştırma Komisyonu'nda gazetecilerin dinlenmesine başlandı.

NSU Terör Örgütü hakkında araştırmalar yapan Haller Tagblatt muhabiri Thumilan Selvakumaran, 2007 yılında Heilbronn’da öldürülen polis memuru Michele Kiesewetter cinayeti hakkında ilginç bir iddia ortaya attı. Cinayetin emniyet yetkililerin belirttiği gibi tesadüfen işlenmediğini belirten Selvakumaran, olaydan sonra çizilen robot resimlerin de Uwe Mundlos ve Uwe Bohnhardt'a benzemediğini söyledi.

Selvakumaran ayrıca, polis memuru Kiesewetter ve ailesinin NSU ile bağlantılarının araştırılmasını talep etti. Geçtiğimiz günlerde Federal Meclis NSU Araştırma Komisyonu üyesi Clemens Binninger de, “Kiesewetter cinayeti tesadüf olabilir, ama ben ihtimal vermiyorum.” demişti. Araştırma Komisyonu ayrıca, iki yıl önce Stuttgart'ta aracında ölü bulunan 21 yaşındaki Florian H.'nin dosyasını emniyetten talep etti. Aşırı sağ camia içerisinde olduğu belirtilen Florian H.'nin ölü olarak bulunduğu gün Kiesewetter cinayetiyle ilgili tanık olarak dinlenmesi bekleniyordu.

Florian H., Kiesewetter cinayeti ile ilgili önemli bilgilere sahip olduğunu belirterek emniyetten randevu talep etmişti. Ancak H., emniyetteki randevusuna saatler kala aracında ölü bulundu. Emniyet yetkilileri, gencin kısa bir süre önce kız arkadaşından ayrıldığını ve bu nedenle intihar ettiğini açıklayarak dosyayı kapatmıştı.