AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’in sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı kritik açıklamaların yankıları devam ediyor. Şimdi herkes Onikişubat Belediyesi'nin basın kuruluşlarına ne kadar para ödediğini merak ediyor.

Güvenç dün twitter'dan attığı mesajda bir gazeteciye ;”Evet sen tetikçisin, Son 5 uılda Onikişubat Belediyesinden ne kadar para aldın ?“ diye sordu. Bu soru sosyal medyada ve kamuoyunda Onikişubat Belediyesinin bazı gazetecilere tetikçilik ya da güzelleme yapmak için para verdiği yorumlarına neden oldu. Şimdi kamuoyunda herkes, "Onikişubat Belediyesinin hangi basın kuruluşuna ya da gazeteciye ne kadar para verdiği" sorusunun cevabını arıyor.

Onikişubat Belediyesi son 5 yıllık süreçte, hangi basın kuruluşuna hangi hizmetin karşılığında ve hangi dönemlerde ne kadar ödeme yaptığnı açıklayarak kamuoyunun merakını giderecek mi? Bu ödemeleri yaparken, hangi kıstaslara göre bir planlama yaptı? Yapılan hizmetlerin, bedeli neye göre belirlendi? Belediye bu soruların cevabını vererek, hem kendisi ile ilgili hem de basın kuruluşları ile ilgili suçlamaları ve ortaya çıkacak yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırılabilir.

Onikişubat Belediyesi tek bir açıklama ile Kahramanmaraş’ta çok zor şartlar altında, namusuyla görev yapan basın kuruluşlarını böyle ağır bir suçlamanın altından kurtarmalıdır. Bu, kurulduğu günden bu yana belediyenin  yaptğı tüm hizmetleri yerinde takip ederek haber yapan, mesai harcayan, zor şartla raltında geçimlerini sağlayan ama eğilmeyen, bükülmeyen tüm basın emekçilerine karşı Onikişubat Belediyesinin bir borcudur.

Haber46 olarak Onikişubat Belediyesi'nin kurulduğu günden bu yana tarafımıza hangi hizmetler karşılığında ne kadar ödeme yapıldığını açıklamasında bir sakınca görmediğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.