Samanyolu Yayın Grubu'na ait televizyon kanalları ve radyoları bu gece 00.00 itibariyle TÜRKSAT'tan çıkarıldı. Samanyolu Grubu yayınları, karasal yayınla beraber http://www.kure.tv/samanyolutv ve Hotbird uydusu üzerinden devam ediyor.

Samanyolu tv ve 13 kanalın Türksat'tan çıkarılmasının ardından, Samanyolu Haber ile birlikte Yumurcak TV kanallarını Hotbird uydusu izlemek isteyenler uydu frekanslarını yeniden ayarladı. 

İşte Samanyolu'nun yayına devam ettiği yeni uydular ve frekansları;
Eutelsat uydu frekansları 12130 H 27500 3/4 - (KabelKiosk) Samanyolu TV Avrupa
Hotbird uydu frekansları - 11054 H DVB-S/MPEG-2 27500 5/6 Samanyolu TV Avrupa w F 410 420 Tur 8004

Samanyolu (STV) yeni uydu frekansı nedir? Nasıl izlenir? 
MEHTAP TV VE BURÇ FM YENİ FREKANSLARI

Astra frakensları - 4.8°E
Yeni Turkiye Paketi Frekans:12692 H 2400 (SD)

Samanyolu TV
BURC FM
S HABER FM
Radyo Mehtap için de bu frekansları kullanabilirsiniz.

TÜRKSAT UYDUSUNDAN ÇIKARILACAK KANALLAR

Türksat'ın sözleşmesini yenilemediği kanallar arasında cemaatin gözdesi olan Samanyolu Haber de bulunuyor. Samanyolu Haber'in Türkiye ile birlikte Avrupa ve Afrika yayınları da bitiriliyor. Cemaat grubunun yayınları kesilecek 13 TV kanalı ve radyosu şöyle: Samanyolu Avrupa Ebru TV Mehtap TV Samanyolu Haber Yumurcak TV Dünya TV MC TV Samanyolu Afrika Tuna Shopping TV Burç FM Samanyolu Haber Radyo Radyo Mehtap Radyo Cihan

 
MAHKEME'DEN TÜRKSAT KARARINA ENGEL

Ankara 6. İdare Mahkemesi Samanyolu Yayın Grubu televizyon ve radyolarının karartılmasına "evet" demedi. Mahkeme TÜRKSAT'tan savunma istedi. Mahkeme TÜRKSAT'tan kararına gerekçe olan bilgi, belgelerle birlikte hukuki delillerini sunmasını istedi. TÜRKSAT'la 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Samanyolu yönetimi, uydudan çıkarılma kararının iptali için yargıya başvurmuştu.

TÜRKSAT'A SÜRE VERİLMİŞTİ

6. İdare mahkemesi tarafından uydudan çıkarma kararının gerekçesi sorulan TÜRKSAT'ın hukuki zeminde verilen süre içinde savunmasını sunması gerekiyor. TÜRKSAT'ın yargıya savunma vermeden uydudan çıkarma işlemini yapıp yapmayacağı merak konusu.
Samanyolu Grubu yayınları, karasal yayınla beraber http://www.kure.tv/samanyolutv ve Hotbird uydusu üzerinden devam ediyor.