Cemaate ait Samanyolu TV başta olmak üzere 13 tv ve radyo kanalını uydudan çıkaran Türksat şimdi de Koza Holding'e ait Kanaltürk ve Bugün TV'yi uyudan atmaya hazırlanıyor.

Samanyolu Yayın Grubu’na ait televizyon kanalları ve radyoları 14 Kasım 2015 saat 00.00 itibariyle TÜRKSAT’tan çıkarıldı. Samanyolu Grubu'nun yayınları, karasal yayınla beraber Hotbird ve Astra uydusu üzerinden devam ediyor. Samanyolu yayınlarına internet üzerinden de ulaşılabiliyor. İşte Samanyolu Avrupa'nın frekans ayarları...

SAMANYOLU FREKANS UYDU BİLGİLER

Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Mehtap TV, Irmak TV ve Yumurcak TV gibi kanalların yayınları değişik mecralarda izlenebiliyor. Samanyolu TV ve Irmak TV Hotbird 4A ve Astra 4A uydularından yayınlarına devam ediyor. Aynı şekilde Samanyolu Haber Radyo, Burç FM ve Radyo Mehtap'a da aynı uydular üzerinden ulaşılabiliyor. Bunların dışındaki kanal ve radyolar ise kendi internet siteleri üzerinden ve Küre TV platformundan erişime açık. Ayrıca Samanyolu TV eski tip antenle karasal yayın üzerinden de izlenilebilir.

HOTBİRD uydusundan Samanyolu Avrupa TV'yi izlemek için aşağıdaki frekansları kullanabilirsiniz...

Samanyolu Hotbird uydu frekansları - 11054 H DVB-S/MPEG-2 27500 5/6 Samanyolu TV Avrupa w F 410 420 Tur 8004

Astra 4A uydusundan Samanyolu TV'yi izlemek için aşağıdaki frekansları kullanabilirsiniz...

ASTRA 4A 4.9 DERECE DOĞU UYDUSU Frekans: 12.692 Polarizasyon: Horizontal (H) Sembol Oranı: 2400 Fec: 7/8

MEHTAP TV FREKANS

Mehtap TV kanalı da sitesinden yeni uydu frekanslarını yayınladı. Mehtap TV'yi hotbird uydusunda frekansları ayarlayarak izleyebilirsiniz işte yeni frekanslar;
Uydu : Hot Bird
Frekanslar : 13 Derece  E Frekans :11054  Polarizasyon H Sembol
27500Astra frakensları - 4.8°E 
Yeni Turkiye Paketi Frekans:12692 H 2400 (SD)

IRMAK TV YENİ FREKANS

Irmak TV hotbird frekansı : 
FR 11604 MHz
SR : 27500
FEC : 5/6
Polorizasyon : H (yatay)

YUMURCAK TV NASIL İZLENİR UYDUDA VAR MI?

Çocukların kanalı olan Yumurcak TV de artık uyduda yer almıyor. Yumurcak TV için yeni bir frekans bulunmuyor. Yumurcak TV ancak internet üzerinden izlenebiliyor.

Samanyolu TV nasıl izlenir

UYDU FREKANSI NASIL AYARLANIR?

Samanyolu Haber ve STV ile Mehtap TV ve Irmak TV kanalları hotbird uydusu üzerinden izlenebiliyor. Fakat bu uyduyu kullanmak için ikinci bir çanağa ihtiyaç var. Merkezi yayın sistemine sahip apartman ve sitelerde ise bu altyapı genellikle hazır olsa da birtakım ayarlar yapılması gerekiyor.
Öncelikle “Ayarlar” menüsünde “uydu ayarları” bölümünde “kanal arama”ya girilerek “manuel” arama yapılmalı. Uydu sekmesinde 13° ‘hotbird' seçildikten sonra, aynı pencerede yer alan “Diseq a” ve “Diseq b” birlikte etkinleştirilmesi gerekiyor. Son olarak menüden üstte verilen frekansları girerek sorunsuz bir şekilde istenilen kanallara erişim sağlanabiliyor. Karmaşık gibi görünen bu işlemler, en fazla 25 TL vererek en yakın televizyon tamircisine de yaptırılabilir. İkinci çanak anten gerekli ise montaj dahil fiyatı 50 TL'yi bulabiliyor.

STV UYDU FREKANSI AYARLAMA

Astra uydusu ise Türkiye'de daha az tercih ediliyor. Bu uyduya ait frekanslar kullanılarak da Samanyolu TV ve radyolara erişim sağlanabilir. Fakat Hotbird ve Astra üzerinden verilen frekanslar sadece Samanyolu TV, Burç FM, Radyo Mehtap ve SamanyoluHaber Radyo için geçerli. Yumurcak TV, Mehtap TV, Dünya TV, Tuna Shopping TV ve MC TV yayınları ise şimdilik kanalların internet siteleri, Küre TV platformu, YouTube, Android Market ve Apple Store gibi mecralardan izleyici ile buluşmaya devam ediyor. Televizyon üzerinde uydu yayını kesilse de Radyo Cihan ve Burç FM, ev tipi ve araç radyoları ile her ilde kendi frekansından yayın yapmaya devam edecek.

Bugün ve Kanaltürk kanalları artık Türksat uydusunda yer almayacağı için takipçilerinin yeni bir uydu anteni almaları gerekiyor. Bu antenle Eutelsat 10A uydusuna bağlanıp yeni frekansları girerek bu kanalları izleyebilecekler.

Bugün TV frekans :

11543.41 Mhz.
Pol : Yatay (H)
Sembolrate : 4.900 mbs
KANALTÜRK YENİ UYDU FREKANSI

Kanaltürk artık Eutelsat 10A uydusu üzerinden yeni frekans ayarları yapılarak izlenebilecek.
Kanaltürk frekans bilgileri
11543.41 Mhz.
Pol : Yatay (H)
Sembolrate : 4.900 mbs