Samanyolu Yayın Grubu'ndaki radyo ve televizyon kanallarının TÜRKSAT'tan çıkarılması gündeme gelmiş mahkeme TÜRKSAT'tan savunma istemişti. Dün yaşanan bu gelişmenin ardından gece yarısı 00:00'da Samanyolu TV TÜRKSAT tarafından karartıldı. 
Yayın Grubu kanallarının TÜRKSAT'tan çıkartılmasının ardından Samanyolu Ana Haber sunucusu Kemal Gülen ve Oktay Usta canlı yayında gözyaşlarını tutamadı.

TÜRKSAT, Samanyolu Yayın Grubu'na gönderdiği tebligatta sözleşmenin yenilenmeyeceği belirtilmişti. Kanallar artık siyaha düştü ve erişilemiyor.
TÜRKSAT'ın Samanyolu Yayın Grubu bünyesindeki 13 televizyon ve radyoyu, uydudan indirme kararı ile ilgili Ankara 6. İdare Mahkemesi TÜRKSAT'ın savunmasının alınmasını kararlaştırmıştı.

YAKLAŞIK 650 KİŞİ İŞTEN ÇIKARTILDI

Samanyolu Yayın Grubu'nda haber merkezi dahil çeşitli departmanlarda çalışan yaklaşık 650 kişinin işine tazminatları da ödenmek suretiyle son verildi. Yayın grubu personellerine, kanalların alacaklarına mahsuben verilen vadeli çeklerle ödeme yapılıyor.
Kanalın Digitürk, Tivibu ve TÜRKSAT platformlarından çıkarılması yayın grubunun reklam kaynaklarını neredeyse sıfıra indirdi. Kanalın finans sorunları ile karşı karşıya kalması, personellerin işten çıkartılması ile sonuçlandı.
Şuanda kanalda çok az sayıda personel çalışıyor.

İŞTE YAYINLARI KESİLEN KANAL VE RADYOLARIN LİSTESİ

Samanyolu TV
Samanyolu Avrupa
Ebru TV
Samanyolu Haber
Mehtap TV
Yumurcak TV
Dünya TV
MC TV
Samanyolu Afrika
Tuna Shopping TV
Burç FM
Samanyolu Haber Radyo
Radyo Mehtap
Radyo Cihan (STV grubu altında yayın yapmıyor ancak STV'nin Türksat'la sözleşmesinden yararlanıyor)