Yerel gazetelerin birer birer kapanmasına dikkat çeken Samsun Gazeteciler Cemiyeti, yerel basının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını öne sürerek önlem alınmasını istedi.

Son birkaç yıl içinde Samsun’daki günlük yerel gazete sayısının hızla düştüğünü belirten Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, “Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir süredir zorlanan Olay Gazetesi de kapanan gazeteler mezarlığındaki yerini aldı. Böylece ilimizde yayın yapan günlük gazete sayısı 11’den 6’ya düştü. Samsun basını her geçen gün kan kaybediyor. Bunun için mutlaka bir önlem alınmalıdır.” dedi.

SIRADA KAPANACAKLAR VAR

Bir kaç yıl öncesine kadar Samsun’un, Türkiye’de yerel basının en güçlü olduğu üç il arasında gösterildiğini, ancak bu durumun Samsun’un aleyhine değiştiğini belirten Başkan Yazıcı, “Eğer gerekli önlemler alınmazsa, sırada kapanacak olan başka gazeteler de var. Ama biz kuruluşunda emeğimiz olan, isim babası sayıldığımız Olay Gazetesi’nin Samsun’da kapanan son gazete olmasını diliyoruz.” diye konuştu.

CEMİYET RAPOR HAZIRLIYOR

Ülkenin şartlarına paralel olarak yerel basının da zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Yazıcı, Samsun Gazeteciler Cemiyeti olarak gelinen bu durumla ilgili Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nü bilgilendirdiklerini söyledi. Yazıcı, “Yaşanan bu kötü gidiş, basın camiasını, sektörde çalışan yüzlerce basın emekçisini ve doğal olarak da Samsun Gazeteciler Cemiyeti olarak bizleri tedirgin ediyor. Bu konuyu Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca ile görüştük. Hazırlık aşamasındaki raporumuz da kısa bir süre içinde kendisine ileteceğiz.” dedi.