STV'nin tartışmalı dizisi Şefkat Tepe'ye bir darbe de Kordon Celil karakterinden geldi. Ertuğrul Şakar, dizinin yayınlandığı Samanyolu TV'de son günlerde Erdoğan ve hükümete yönelik eleştirilerden rahatsızlık duyduğunu ve diziden ayrılacağını duyurdu.

Şefkat Tepe'nin önemli karakterlerinden Kordon Celil'i canlandıran Ertuğrul Şakar, noter aracılığıyla çektiği ihtarnamede diziden ayrılmak istediğini belirtti. Şakar, ayrılma gerekçesi olarak ise dizinin yayınlandığı STV'nin Başbakan Erdoğan ve Hükümeti hedef alan yayınlarını gösterdi. 2010 yılının Ekim ayından beri dizide rol alan Şakar yaptıkları anlaşmanın feshedilmesini istedi.
 
 Şakar noter aracılığıyla çektiği ihtarnamede şunları söyledi:
 
"Şahsım ve şirketiniz arasında 24.10.2010 tarihinde imzalanan sözleşme gereği, Samanyolu Televizyonunda yayınlanan Şefkat Tepe adlı dizide Kordon Celil karakterini canlandırmaktayım.

Şefkat Tepe dizisinin yayınlanmış olduğu Samanyolu Televizyonunun, son günlerde, Başbakanımıza ve Hükümetimize karşı izlemiş olduğu yayın politikası şahsımı son derece rahatsız etmektedir.
 
"Yayınlar milli birlik ve beraberliğimize zarar veriyor"
 
Ülkemizin içinden geçtiği bu olağanüstü ve kritik dönemde, Milli birlik ve beraberliğimize, Başbakanımıza ve Hükümetimize zarar veren bu yayınlar sebebi ile fikri görüş ayrılığı yaşadığım Samanyolu Televizyonunda yayınlanan Şefkat Tepe dizisinde ayrılmak istiyorum.
 
İzah ettiğim nedenlerden dolayı, taraflar arasında akdedilen 24.10.2014 tarihli sözleşmenin, yine taraflar arasında sonlandırılmasını talep ederim."