1990'ların başında yaşandığı iddia edilen olayın bir efsane olduğunu söyleyen Hugo sunucusu Tolga Garipoğlu, bunu kanıtlayana araba vaat etmişti.
Garipoğlu kendinden emindi. Kanal 6'da yayınlanan o programın videosu da yıllardır ortaya çıkmayınca, televizyonda o anlara şahit olduğunu iddia edenler dahi kendi hafızalarını sorgulamaya başladı.
Ancak son gelişmeler "O efsane değil, gerçek" diyenlerin elini güçlendirdi. 
Önce, Ekşi Sözlük'ten "unknowns" adlı kullanıcı, Kasım 1993'te yazılan köşe yazılarını araştırıp "Hugo'da küfrün" izlerini buldu.

Erdoğan Sevgin ve Barbaros Yüksel'in köşe yazılarında 'Tolga Abi'nin başına gelen tatsız canlı yayın olayı anlatılıyordu.
Son olarak o dönem Tolga Garipoğlu ile birlikte Hugo programının yapımcılarından olan Alphan Manas, bugün Twitter hesabından “Basın Duyurusu :) Son günlerde çeşitli yayın organlarında ‘HUGO'da küfür edildi mi?’ tartışmasına son verelim: "Senin de AQ" söylenmiştir” dedi.
Manas şu açıklamayı yaptı:

“Biz o dönem Teknoloji Holding olarak Tolga ile ortaktık. Şirketin yüzde 45’i bizde yüzde 55’i Tolga’ya aitti. O küfür olayı doğruydu. Tolga bana kendisi aktardı. Adana’dan biri telefonla yayına bağlanıyor. Önce Hugo'ya küfrediyor. Tolga, telefondaki kişiyi uyarıyor. Bu sefer Tolga’ya küfrediyor. Tabi Tolga profesyonel bir yayıncıydı. Durumu idare ediyor."

Manas, Hugo’nun o dönem Türkiye’de efsane haline geldiğini, basılan derginin 60 bin adet satıldığını kaydetti. Hugo’ya yaptıkları yatırımların önemli bir bilinirlik kazanmasına yol açtığını aktardı.

"GÖRÜNTÜLER GARİPOĞLU'NDA OLAMAZ"

Manas, olaya ilişkin televizyon kayıtlarının Garipoğlu'nda olamayacağını, Kanal 6 da birçok kez el değiştirdiği için buradaki arşivden bulunmasının da güç olduğunu sözlerine ekledi.

Şimdi Tolga Garipoğlu'nun cevabı bekleniyor. ABD'de yaşadığı belirtilen Garipoğlu'nun telefonu ise yaklaşık iki gündür kapalı. Ancak sosyal medya "o videoyu" aramaya devam ediyor.