Şeyma Altundal kimdir? Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Şeyma Altundal'ın, rektör Melih Bulu'yu protesto ettikleri eylemler sırasında "gözaltı esnasında yerlerde sürüklendiği, başörtüsünün açıldığı ve başörtüsünü yeniden takmasına izin verilmediği şeklindeki iddiaları" tartışılmaya devam ediliyor. Dün olduğu gibi bugün de twitter gündeminde Şeyma Altındal var.

EMNİYET YALANLAMIŞTI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Boğaziçi Üniversitesi kampüsündeki protestolarda gözaltına alınan Şeyma Altundal'ın gözaltı esnasında yerlerde sürüklendiği, başörtüsünün açıldığı ve başörtüsünü yeniden takmasına izin verilmediği şeklindeki iddialarını yalanlayan bir video yayınlamıştı. Bunun üzerine onbinlerce kişi #YalanciSeyma etiketiyle paylaşım yapmıştı.

Dün gece saatlerinde Şeyma Altındal'ın serbest bırakılmasının ardından ise bu defa Boğaziçili Öğrenciler ve destekçileri ##seymayasahidiz etiketiyle paylaşım yapmaya başladı. Şu ana kadar 54 bin kişi Boğaziçili Şeyma Altundal'a destek mesajları gönderdi. Yapılan paylaşımlarda Şeyma'nın saat 20 sıralarında göz altına alındığı, Emniyetin yayınladığı videonun ise 4 saat sonra sabaha kadar 02:00 sıralarında olduğu iddia edildi.