Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, 24 Temmuz Türk Basınında Sansürün Kaldırılmasının 107. yıl dönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Toksoy, yayınladığı mesajda, "Tek kaygısı doğru haber yapmak olan, emekçi basın mensuplarının haklarının korunması, en az haber alma özgürlüğü kadar kutsaldır." dedi.

Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve insan haklarından söz edilemeyeceğini vurgulayan Başkan Toksoy, "Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir. Özgür, bağımsız, çok sesli bir yazılı ve görsel basın, demokrasinin büyük güvencesidir. Basın mensupları kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek için her ortamda ve her şartta büyük bir sorumluluk içerisinde çalışmalarını sürdürmektedirler. Kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olan, her gün kolayca ulaşabildiğimiz bilgileri bizlere sağlayan, basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir." dedi.

İletişimin en güçlü kanallarından olan basının, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracı olduğunu ifade eden Toksoy, "Tek kaygısı doğru haber yapmak olan, emekçi basın mensuplarının haklarının korunması, en az haber alma özgürlüğü kadar kutsaldır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm görev yapan basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.