Beraberinde  Yönetim Kurulu Üyeleri  Zafer Yaşar,  Mehmet Kokulu,  Mustafa Tosyalı, Orhan Büyükçapar, Muzaffer Kazancı ile birlikte Gazeteciler  Cemiyeti’ne gelen TÜMSİAD Şube Başkanı  Toprak, gazeteciliğin temel unsurları olan bilgi ve haber aktarımının, diğer hizmet sektörlerinden farklı olarak toplumsal nitelik taşıdığını söyledi. 

Toprak, 'Güvenilirlik, doğru ve dürüst habercilik,  basın meslek ilkelerine bağlılık, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi unsurlar demokratik toplumlar için vazgeçilmez olduğunu belirterek,  “Gelişmiş, ileri ve katılımcı demokrasilerde, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra bağımsız medya kuruluşlarının varlığı da büyük önem taşır.” dedi. 

 “Gazeteci, ilettiği her haber ve bilginin sorumluluğunu üstlenir ve paylaşır. Bu yönüyle gazeteciler, kamu vicdanının sesi olmak gibi bir misyon taşımaktadır.”  Diyen Toprak, Gazetecilerin görevlerini en iyi şekilde ifa etmek için gece gündüz, kar kış, yağmur çamur gözetmeden ortaya koydukları çaba takdire şayandır.”  
TÜMSİAD’ın çalışmaları ile ilgili de bilgiler  veren Toprak, TÜMSİAD’ın  bölge illerdeki  oda başkanları ile de devamlı istişare halinde olduklarını belirterek, “Son yıllarda bölge illerdeki oda başkanları  ile  bir birliktelik oluşturduk, bölge illerdeki ajanslarla da görüşüyoruz.  Bölge illeri ile ortak fayda sağlayacak projeler üretiyoruz. Bu projeler önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz. Bu oluşumu olumlu anlamda atılmış bir adım olarak görüyorum” dedi

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  kendilerinin de TÜMSİAD’ın başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek,  TÜMSİAD’ın  Kahramanmaraş’ın geleceğine  ışık tutacak  çalışmalara imza attığını söyledi. 

Sivil toplum kuruluşlarının yerel basına sahip çıkması gerektiğini belirten Başkan Sayın, yerel basının ayakta durabilmesi ve varlığını devam ettirebilmesi için işadamlarının  yerel basına abone olarak ve reklam vererek destek olması gerektiğini de söyledi.