HATAY (AA) - Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Başkanı Nuri Kolaylı, "İstanbul'da yaşanan patlamamanın ardından yayınlanan fotoğrafları hiçbir gazete ve televizyonun kullanmamasını umuyorum. Bu görüntüleri servis etmek terör örgütünün ekmeğine yağ sürmektir." dedi.

Kolaylı, Hatay Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda, Hatay'ın insanların 400 bin Suriyeliyle iç içe geçtiği nadide bir hoşgörü şehri olduğunu ifade etti.

Bütün cemiyet başkanlarının bölgelerine gittiğinde bu konuyu ele alacaklarını dile getiren Kolaylı, şöyle konuştu:

"Biz de başkanlar konseyi sonuç bildirgesinde bu konudan mutlaka bahsedeceğiz. Ülke olarak çok hassas, acılarla dolu zorlu bir süreçten geçiyoruz. 13 Mart'ta Ankara'da, bugün de İstanbul'da onlarca yurttaşımızı, canımızı yitirdik. Bölücü terör örgütüyle mücadelede şehit düşen güvenlik görevlilerimizin, aynı olaylarda evsiz kalan yurttaşlarımızın acılarını yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize demokratik yaşama yönelik terör saldırılarını lanetliyor, şehitlerimize ve terör saldırılarında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

İstanbul'da yaşanan saldırıyla ilgili sosyal medyada yaralıların ve ölen kişilerin fotoğraflarını gördüklerini anlatan Kolaylı, "İstanbul'da yaşanan patlamamanın ardından yayınlanan fotoğrafların hiçbir gazete ve televizyonun kullanmamasını umuyorum. Bu görüntülerin kullanılması - ki bu görüntüleri servis edenin terör örgütüyle işbirlikçi olduğunu düşünüyorum - bu görüntüleri servis etmek terör örgütünün ekmeğine yağ sürmektir. Bu anlamda gazete ve televizyonlarımızın çok dikkatli olması gerekir. Bu tür görüntülerden kesinlikle kaçınması gerekir. Aksi halde terör amacına ulaşacaktır ki bugün sosyal medya terörü amacına ulaştırmıştır. Bu da bizim için çok üzücüdür." ifadelerini kullandı.

Kolaylı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak Türkiye'de insanlara herhangi bir baskı ve müdahaleye maruz kalmadan kendini meşru bir şekilde ifade etme hakkının evrensel ölçülerde tanınması ve sorunsuz bir şekilde uygulanması için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Toplantıya Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras ile kurum müdürleri ve gazeteciler katıldı.