Cumartesi akşamı TRT1'de yayınlanan ve Kahramanmaraş'ın ilk dizi filmi olma özelliği taşıyan "Yedi Güzel Adam" filmini değerlendiren Radikal Yazarı Tayfun Atay "Türk muhafazakâr düşünce ve edebiyatının yapı taşları arasında önemli yeri olan Maraş-mahreçli yedi ismin ”˜birleşik' yaşam öykülerinin anlatıldığı ”˜Yedi Güzel Adam', TRT 1'de başladı. Kahramanmaraş'ta ”˜Kara Lise'de yolları kesişen Adil Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Nuri Pakdil, Ali Kutlay ve Rasim-Alâeddin Özdenören (ikiz) kardeşleri popüler ilgiye açmaya yönelik girişimin kanımca en büyük handikabı bariz bir iktidar projesi olarak şekillenmesi" ifadesiyle başladığı yazısında bu dizinin bir iktidar projesi olduğunu iddia etti.

"”˜iktidarın fethedemediği kale' olduğunu hanidir vurguladığımız popüler kültür alanına yönelik bir yeni hamle olduğu söylenebilir ”˜Yedi Güzel Adam'ın”¦ " diyen Atay iddialarını şu sözlerle sürdürdü:

"Nereden mi anlıyoruz? Art arda yapılan galalardan, bu galaların ağır şekilde ”˜resmî' havasından”¦ 

Önce İstanbul Tepebaşı'nda yapılan tanıtımda Kültür Bakanı Ömer Çelik ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in yanı sıra, AKP Kahramanmaraş milletvekilleri Mahir Ünal ve Sevde Bayazıt Kaçar'ın da bulunduğu haberi çıktı karşımıza. Bu yine de anlaşılabilir bir kompozisyon. İlgili bakanlık ve medya kuruluşunun en üst yetkilileri ve hikâyenin geçtiği Maraş'ın vekilleri”¦ Hem milletvekili Kaçar, dizinin ilk bölümünde hâkim başkarakter olarak beliren (Uraz Kaygılaroğlu'nun canlandırdığı) şair Adil Erdem Bayazıt'ın da kızı. "

Yazar bu kadarla kalmıyor ve iddiasını Beşir Atalay'ın sözleriyle ispatlamaya çalışıyor. Yazar şöyle diyor:

"Yapılan konuşmalar da dizinin bir iktidar projesi olduğu düşüncesini pekiştirir mahiyette. Mesela Beşir Atalay sözü ”˜Yedi Güzel Adam'dan ”˜iki güzel adam'a (Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül) getirmiş!.. "

Yazar yazısını şu cümlelerle bitiriyor:

"Hepsi iyi, hoş, güzel de yerliliğe, muhafazakârlığa, millî değerlere ve millete bu kadar önem veren yedi münevver-mütefekkirin hayatlarına odaklanan dizi ne kadar ”˜millî' teveccühe mazhar oldu dersiniz?.. Ne siz sorun, ne ben söyleyeyim! Sıkı bir ”˜muhafazakârlık restorasyonu'ndan da geçmiş reyting panelinde diziyi total izleyicide bırakın ilk 10'u, ikinci, üçüncü 10'da bile göremiyoruz. Milletimiz, Acun Ilıcalı'nın ”˜Survivor'ıyla Samanyolu'nun ”˜Şefkat Tepe'sini zirve mücadelesine sokarken bu özenli, heyecanlı, hararetli tanıtımına rağmen ”˜Yedi Güzel Adam'a dönüp bakmamış bile!.. 

Neyse, çok da endişeye mahal yok; biz solcular, izlemeye devam edeceğiz ”˜Yedi Güzel Adam'ı”¦"