"Tayyip Erdoğan'ın, 10 Kasım vesilesi ile yaptığı konuşmada,  “Yeni Türkiye”  vurgusunun “Gazi Mustafa Kemal”  tarafından Nutuk'ta defalarca zikredildiğini söylediğini" ifade eden Bulut Erdoğan'ın şu sözlerini öne çıkardı:

“Gazi Mustafa Kemal, tam da bizim addettiğimiz gibi yeni Türkiye ile 23 Nisan 1920'de temelleri atılan Türkiye'yi kastetmiştir. 27 Mayıs müdahalesinin ardından da 'yeni Türkiye'kavramı kullanılmıştır. 27 Mayıs'ın yeni Türkiye'si, köklerinden, demokrasiden, milli iradeden koparak, Atatürkçülük adı altında Atatürk'ün hatırasını çiğneyen, Atatürk'ün 'yeni Türkiye'kavramına hürmetsizlik eden bir Türkiye özlemidir” 

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın  “Sonra gün geldi cumhuriyetin sahipleri tek tipçi bir anlayışla bir kimlik inşa etmeye kalkıştı. İnşa ettikleri bu kimlik siyaseti ve hukuku ile tarihsel ve sosyolojik bir kimlik değildi” sözlerini de eleştiren Bulut, Ünal'a "Kendinizi mi kandırıyorsunuz siz?" şeklinde cevap verdi.

Bulut yazısını PİÇ DEVLET vurgusuyla bağladı.

23 Nisan 1920 ruhuna dönüşten kasıt, Atatürk'ün Kürtlere özerklik vermeyi vaat ettiği, ancak sonra vazgeçtiği iddiası mıdır? Bu yaklaşım, Abdullah Öcalan tarafından da savunulmuştur. Oysa Atatürk, Amasya'da  “Kürtleri bağrımıza katmak”  demiştir. İzmit'te  “Kürtlere özerklik verilecek olursa, bütün Türklüğü mahvetmek gerekir”  demiştir!

Şurası kesin ki Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan'ın kabul etmediği, 1924 Anayasası'dır! Oysa devletin kuruluş felsefesi, Türk tarihi esas alınarak 1924 Anayasası ile tespit edilmiştir. Darbelere rağmen, Anayasal olarak bu ruh değiştirilememiştir. Çünkü bunu değiştirirseniz, Yeni Türkiye değil, ne idüğü belirsiz, atası-babası belli olmayan piç bir devlet kurmuş olursunuz! Köksüz, piç devlet, fazla yaşamaz, herkes enkaz altında kalır!