Onbir ayın sultanı Ramazan kendini her yerde hissettiriyor. Ramazan ayında ulusal medyanın yanı sıra yerel medya da Ramazan sayfası yaparak orucun manevi iklimini okuyucularıyla paylaşıyor. Oruç hikmetleri ve dini bilgiler ile ilgili yazıların yer aldığı büyük bir titizlikle hazırlanan Ramazan sayfaları beğeniyle takip ediliyor.

Çankırı’da 14 Nisan 1956 yılında yayın hayatına başlayan ve uzun yıllar el ile dizilerek yayın hayatını sürdüren Doğruyol gazetesi, 1989 yılında makine dizgisine geçti ve bugüne kadar 'tipo' diye tabir edilen sistemle çıktı. Tipo baskıda Ramazan ayına özel bir sayfa hazırlayamamanın burukluluğunu yaşayan gazete 60. yılında ofset sisteme geçerek Ramazan ayına özel ‘Ramazan Sayfası’ adı altında tam sayfa olarak okuyucularına hizmet veriyor.

Doğruyol gazetesi sayfa editörü Mehmet Ateş, gazetenin 60 yaşında olduğunu ve ofset tekniğine geçtikten sonra Ramazan sayfası yaptıklarını ifade etti. Ateş, şöyle konuştu: “Ramazan'da okuyucuların böyle bir sayfa beklentisi içinde olduğunu biliyoruz. Ramazanın manevi iklimi insanları kuşatıyor. Okuyucularımızda gazetesinde Ramazan ve oruçla ilgili haber ve yazıları görmek istiyor. Ramazan sayfası dikkatle okunuyor. Biz tipo baskı tekniğini kullandığımız dönemde böyle bir sayfa yapmamız imkansızdı. Ancak 60 yıl sonra ofset sistemine geçtik ve özlemini çektiğimiz Ramazan sayfasını büyük bir titizlikle hazırlayarak okuyucularımıza sunduk.”