"Açtırma çatıyı, söyletme kötüyü" başlıklı yazısında CHP'de henüz çatı adayı belli değilken parti kurmaylarının Cumhurbaşkanı adaylığı için 10 ismin yazılı olduğu bir listeyi Kılıçdaroğlu'na verdiklerini iddia eden Özdil şok iddialarda bulundu.

Özdil yazısında adayların "geçiş sürecinde Başbakan'la nasıl bir iletişi kuracaklarına dair" değerlendirmelerinin yer aldığını iddia eden Özdil bu listede adayların isimlerinin önünde örneğin "Başbakanla uyumlu ikili olurlar, geçiş sürecinde dengeleri sağlarlar" gibi ifadelerin yer aldığını iddia etti.

Yılmaz Özdül yazısını şu şekilde bitirdi:

CHP'nin cumhurbaşkanı kriterleri arasında yer alan “geçiş süreci” nedir?

Nereye geçiyoruz birader?

Nereye geçiriliyoruz?

Nasıl bi film çevriliyor ki, cumhurbaşkanının nasıl bi  “rol oynayacağı” tartışıldı?

Daha önemlisi...

Zaten cumhurbaşkanı seçtirmeyi beceremediniz ama, seçtirmiş olsaydınız, Chp'li cumhurbaşkanının, Tayyip Erdoğan'la uyumu neden bu kadar hayatiydi?

Chp seçmeni Tayyip Erdoğan'ı frenleyecek bir cumhurbaşkanı arandığını zannederken, neden, Tayyip Erdoğan'la ortak çalışacak bir cumhurbaşkanı aradınız?

Mecburettin bey bu nedenle mi ha bire  “Tayyip bey yakın dostumdur, aile dostumdur”  filan diyordu? Bu nedenle mi,  “ben cumhurbaşkanı olacağım, Tayyip bey başbakanlıkta başarılı hizmetlerine devam edecek”  diyordu?

Ve, son soru...

Yukarda da belirttiğim gibi, 10 kişilik aday listesinde Mecburettin bey yoktu. Ekmek için ayaklarıyla  “Chp'nin dibine darı ekmek için Ekmeleddin”  kriterini kulağınıza kim üfledi?