Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin uygulama alanı olan Zirve TV, yeni dönem için haber programının hazırlıklarına başladı. Öğrenciler, öğretim görevlilerinin rehberliğinde ilk haber programının deneme çekimini yaptı.

Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi, yeni akademik yıla yeni projelerle hazırlanıyor. İletişim öğrencileri derslerin yanı sıra fakülte bünyesindeki Zirve Haber Ajansı, Zirve TV ve Zirve Radyo’da teorik bilgileri pratiğe dökme imkanı buluyor. Fakültenin yeni projeleri arasında ise Zirve TV’de haftalık haber programı yer alıyor. Haber programı için hazırlıklar şimdiden başlarken, Zirve TV’de staj yapan Radyo, TV ve Sinema Bölümü 3. Sınıf öğrencileri ilk deneme çekimlerini gerçekleştirdi.

Zirve TV’nin haftalık haber programının ilk deneme çekiminde reji ve stüdyodaki bütün hazırlıklar, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Javanshir Gadimov ve Öğretim Görevlisi Nazmi Işıklı rehberliğinde öğrenciler tarafından yapıldı.

Haber programı deneme çekimlerinde spikerlik koltuğuna Meva Kurt geçerken, kamerada ise Pınar Çakı görev aldı. Reji ekibini ise A. Serhat Altıparmak, Yunus Yükseltan ve Ali Nedirli oluşturdu.

Zirve TV haber programında daha çok öğrencilerin hazırladığı haberleri yayınlayacaklarını belirten Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Javanshir Gadimov, “Öğrenciler iş hayatına atılmadan önce medya alanında pratik yapabilecekleri çok geniş imkanlar ve uygulama alanlarına sahibiz. Başta Zirve TV, Zirve Radyo ve Zirve Haber Ajansı öğrencilerin mesleği öğrenmesine önemli katkı sunuyor. Bundan dolayı haber ajansımızda ürettiğimiz haberleri bundan sonra Zirve TV’de haftalık haber programlarında değerlendirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Nazmi Işıklı ise üniversite bünyesinde internet üzerinden yayın yapan Zirve TV’nin geniş imkanlara sahip olduğunu söyledi. Işıklı, “Teknik alt yapısı, stüdyo ve rejisi ile tam donanımlı bir televizyona sahibiz. Öğrenciler ister program çekimleri, isterse de deneme çekimleri ile mezun olmadan önce televizyonculuğu görerek ve uygulayarak öğreniyor.” ifadelerini kullandı.