Her seçim döneminde halkın gönlünden aday olmasını istediği ilk isimlerden biri Mehmet Balduk.

Mehmet Balduk’u burada anlatmaya gerek yok, kentin tabanı da bilir, tavanı da.
Kahramanmaraş’ta 20 yıl sivil toplum yöneticiliğinde,  sorumlu bir şekilde kentin hem sanayisi hem de modern yönden gelişmesi için elinden geleni yaptı.
Peki yaptığı hizmet buna değdi mi?
İki pencereden bakmak gerekirse; bu başarının siyasette daha da aktif bir şekilde devam etmesi gerekirdi. Bunun karşılığını almak açıdan hissi olmak gerekirse değmeyebilir.
Diğer pencereden bakılırsa değdi. Şuana kadar Sayın Balduk’un yaptığı hizmetlerle ilgili, ailesine ayıracağı zamandan fedakarlık yapması, sağlığını kaybetmesi, fiziki olarak yıpranması, maddi olarak yıpranmasına rağmen bir kere bile; ‘bu memleket için keşke bu kadar uğraşmasaydım’ dediğini duymadım. 
Bu da Mehmet Balduk’u 4 yıl geçmesine rağmen hala insanların kalplerinden silemediğini gösteriyor. Balduk’ta zaten olaya ikinci pencereden bakıyor.
Bu memleketten çok insanlar gelip geçti, 1 yıl sonra kimlerin adı kaldıki
Mehmet Balduk’un yaşamında en büyük fedakârlığı eşi Sibel Hanımefendi ve kızı Ceylan Hanımefendi yapmıştır. Çünkü bir eş’e ve bir babaya en çok ihtiyaç duydukları anda Mehmet Balduk ya yurt dışında sanayicilerin ihracatının artması için uğraş veriyor ya da Ankara veya İstanbul’da memleketin ekonomik anlamdaki sorunlarının çözümü için uğraş veriyor.
Uğraş veriyor vermesine de bıçakla kendi tarafına mı yontuyor. Onu da mal varlığından çözebilirsiniz. Kent sanayisi bugün bu kadar başarılı ise Sayın Balduk’un gerek TOBB Başkanvekilliğinde gerekse KMTSO Başkanlığında büyük emekleri var.
Buyurun hodri meydan, sadece birkaç basın kuruluşunun bir gün veya bir yayın Mehmet Balduk’un ismini siyasette telaffuz etsinler, anketlerdeki çıkacak oran sizleri hayrete düşürmesin. Bu başarı için çok bedel ödedi, hala da ödemeye devam ediyor.
Siyasete girmek istemeyişi sadece kendinin kararı, zamanında kentin önde gelen sivil toplum örgüt temsilcileri, halk kitlesi siyasette yer almasını istedi, hala da istiyor fakat Sayın Balduk şimdiye kadar ihmal ettiği ailesine ve işlerine daha çok zaman ayırıyor.
Yazımın başlığına gelince; Balduk siyasette olmalı mı? Balduk gibi isimler yıllar geçse de bu memleketin hafızasından kolay kolay silinemeyecek isimlerdir. Bence Ak Partiden girse 8 vekil belki afakî olabilir ama 7 garanti gibi olabilir. MHP’den girse 3’ü zorlayabilir. 
Bu rakamları masanın başına oturup kendi kendime üretmiyorum, halkın içerisinde konuşulanları yansıtıyorum. 
Şu da bir gerçek; Balduk’u siyasete döndürmek çok zor bir iş. O kentin bir ağabeyi, Ticaret Sanayi Odası Başkanlığında yaptığı etkinlikleri özlüyoruz. Kurumsal bir kimlik oluşturup siyaset üstü yaptığı bu kurum onun ve çalışma arkadaşlarının eseridir.
Kalın sağlıcakla