Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Çay Mahallesi’nde yaşayan gençlerin katılacağı bir futbol turnuvası düzenliyor. Çay Mahalle Evi’nin gerçekleştireceği ve 16 takımın mücadele edeceği turnuvanın kura çekimi Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’nun katılımıyla yapıldı.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Çay Mahalle Evi tarafından düzenlenecek turnuvanın kura çekimi yapılarak gruplar belirlendi. Çay Mahalle Evi’nde gerçekleştirilen kura çekimine 16 takımın oyuncularının yanı sıra Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mutlu da katıldı. Turnuvada, 11’er sporcudan oluşan 16 takım, 4’er takımdan oluşan 4 gruba ayrılırken, 8 Mayıs 2016 Pazar günü başlayacak ve 6 hafta sürecek turnuvada maçlar, Çay Mahalle Evi yanındaki toprak sahada oynanacak. Maçlar sonunda gruplarından çıkan takımlar yarı final ve final müsabakalarına katılacaklar. Turnuva sonunda düzenlenecek kupa törenine, sürpriz bazı profesyonel futbolcuların katılması da bekleniyor.
Kura çekiminde konuşan Eş Başkan Mutlu, Çay Mahalle Evi’nin spor ve diğer sosyal alanlarda yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu dile getirdi. Kura çekiminde sadece erkekleri görünce futbolun cinsiyetçi bir spor olduğu hissine kapıldığını belirten Mutlu, “Bu anlayışı kırmak için kadınların da futbol oynayabileceği, spor yapabileceği alanların açılması gerekiyor. Sporu sadece yarışma olarak görmüyoruz. Sizlerin yarattığı bu enerji, mahalle evimize kanalize olacaktır. Bu konuda Akdeniz Belediyesi olarak üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.
Yakın bir tarihte spor öğretmenleri ve sporla ilgilenenlerle bir dizi toplantı gerçekleştireceklerini bildiren Mutlu, “Toplantı sonucuna göre, bu mahallelerimizde spor yapmak isteyen ya da kısıtlı olanaklara rağmen spor yapmaya çalışan her yaştan yurttaşımıza spor hocalarımız eşlik edecekler. Spor ve sosyal etkinlikler, insanlarımızı birbirlerine yaklaştırıyor. Aynı zamanda gençlerimizi madde bağımlısı olmaktan koruyor, bedenen ve ruhen sağlıklı bir toplumun temelleri atılmış oluyor. Bugün burada kuraları çekilen ve birbiriyle eşleşen tüm takımlara başarılar diliyorum, dostça ve centilmenlik içerisinde bir turnuva olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kura çekimi gerçekleştirildi.