Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, sorumluluk bölgelerindeki mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.
Mutlu ve Türk’ün bu seferki adresi Çay Mahallesi oldu. Mahallede bulunan Ahmet Kaya Parkı yanındaki bir kahvehanede oturan mahalle sakinleri ile bir araya gelerek çay içen ve sohbet eden Eş Başkanlar, talep, öneri ve şikayetlerini dinledi.
Özellikle yakındaki bir yerleşkenin etrafında yükselen yüzlerce metre uzunluktaki duvardan duydukları rahatsızlıkları dile getiren mahalle sakinleri, bu yapının en kısa sürede yıkılmasını ve halkın kullanımına açılmasını talep etti.
Mahalle sakinlerinin bir diğer talebi de mahallede bulunan bölgeden geçen, ancak şu an koruma duvarı ve narenciye bahçesi nedeniyle kapalı olan sokağın açılarak, mahalle ile D-400 karayolu arasında yayalar için bir geçit sağlanması isteği oldu. Çay Mahallesi sakinlerinin diğer talepleri ise mahalleye yeni bir park ve kapalı semt pazarı yapılması, mahallenin doğusundan geçen Deli Çay’ın ıslah edilmesi ve bölgedeki temizlik hizmetinin arttırılması olarak sıralandı.
Çay Mahallesi halkının talep, şikayet ve görüşlerini dinleyen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, dile getirilen bütün sorun ve taleplerin, mevcut yasalar ve belediyenin imkanları ölçüsünde ilgili müdürlüklerce en kısa sürede çözüleceğini ifade ettiler. Eş Başkanlar, daha sonra mahalle sakinleri ile birlikte duvarın olduğu sokağa girdiler ve mahalle halkından, duvarın oluşturduğu sorunlar hakkında bilgi aldılar.