Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kazanlı bölgesini oluşturan Hürriyet, Cumhuriyet ve Kazanlı Mahallelerinde tarım arazilerine giden yolları düzeltilerek, sulama kanallarına biriken tarımsal üretim atıkları tahliye etti ve bölgeyi kışa hazırlıklı hale getirdi.
Fen İşleri Müdürlüğü, Kazanlı bölgesinin tüm mahallelerinde kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu çerçevede, Hürriyet, Cumhuriyet ve Kazanlı Mahallelerinin tüm sokakları ve tarım arazilerinin yollarını kapsayan çalışma kapsamında, bir hafta boyunca bu mahallelerin tüm sokaklarına giren ekipler, tarım arazilerine giden yolları iş makineleri yardımıyla düzelttiler. Yol kenarlarında bulunan sulama kanallarında birikmiş tarımsal üretim atıkları ve moloz kalıntıları bertaraf edildi. Bozuk yollarda kısmi onarımlar yapıldı. Mahalle sakinlerinden gelen talepler değerlendirilerek sıkıntılar giderilmeye çalışıldı.
Hürriyet, Cumhuriyet ve Kazanlı Mahallelerinde bir haftalık programını tamamlayan ekipler, Kürkçü Mahallesi’ne sevk edildi. Bu tür çalışmaların çevre mahallelerde periyodik olarak devam edeceğini belirten Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, belirlenen program çerçevesinde tarımsal üretim yapılan tüm mahalleleri programa aldıklarını ifade ettiler.
“Amaç üretici ve yurttaşların mağduriyetini önlemek”
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, tarımsal üretim yapan çiftçiler için yaşamsal kritik önem taşıyan yol çalışmalarının hızlı bir biçimde devam ettiğini hatırlattılar. Gerek mahalle sakinleri ve gerekse üreticilerin temel belediyecilik gereksinimlerine ivedi bir biçimde ulaşmalarını hedeflediklerini de dile getiren Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, “Yol düzenleme, yol yapımı gibi bizim sorumluluğumuzdaki çalışmalarımızı programlı bir biçimde sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra yurttaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, doğrudan görev alanımıza girmeyen konularda da çözüm üretmeye çalışıyoruz. Söz gelimi, tarımsal üretim yapılan mahallelerimizin çoğunda yol kenarlarında bulunan sulama kanalları, zaman içinde moloz ya da sökülen tarım ürünlerinin artıklarıyla tıkanma noktasına geliyor. Kış aylarında aşırı yağmur alan bazı mahallelerde, atıklar nedeniyle tıkanan kanallar sel ve taşkın riski doğuruyor. Nitekim daha önce Adanalıoğlu bölgesinde bir örnek yaşanmış ve çok sayıda insanımız etkilenmişti. Bu gibi olumsuzluklardan yurttaşlarımızın etkilenmemesi ve zarar görmemesi için doğrudan sorumluluğumuzda bulunmayan kanal temizliği gibi konularda da ilgili kurumlara yardımcı oluyoruz. Bugün de bu üç mahallemizde kış koşulları kendini hissettirmeden hemen önce kendi çalışmalarımızın yanı sıra kanal temizliğine de iş makineleri ve ekiplerimizle destek olduk. Tarımsal üretim yapılan çevre mahallelerimizde de üreticimizin ve yurttaşlarımızın mağdur olmamaları için bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” dediler.