Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin Mahalle Evleri’nde düzenlenen kurslara katılan vatandaşlar, ürünlerini sergiledi.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çay, Çilek, Adanalıoğlu, Gündoğdu, Karacailyas Mahalle Evleri, Güneş Kadın Kültür Evi ile Hadra Hamamı Kültür Sanat Evi’nde eğitim gören kursiyerlerin, katıldıkları çeşitli kurslarda yaptıkları ürünlerini sergiledikleri etkinlikler dizisi sürüyor. Bu kapsamda, "Mahalle Evlerimiz Üretimlerini Sergiliyor" sloganıyla düzenlenen dönem sonu etkinlikleri, Çay, Çilek ve Güneş Mahalle Evleri ile Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliklere, 7’den 70’e yüzlerce mahalle sakini katılırken, MKM sanatçıları da sahne aldı.
İzleyenlerin büyük ilgi ve coşkusu altında gerçekleşen halk oyunları ve konserler, erbane, bağlama ve gitar dinletisi ile tiyatro oyunlarına, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe, Ülfiye Özcan ve Hakim Baykara da katıldı. Tüm etkinliklere katılım yoğun iken, özellikle Güneş Mahallesi Kadın Kültür Evi’nde, genç kadınların yöresel kıyafetleri ile sahneye koyduğu erbane dinletisi büyük beğeni topladı.
Çay Mahalle Evi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Eş Başkan Yardımcısı Cebe, "Bu tür sosyal faaliyetler, bizleri bir arada tutacaktır. Bizim de bir amacımız bu. Mahalle Evleri olarak da mümkün olduğunca sizlerin, halkımızın talepleri doğrultusunda hizmet ve proje üretmeye çalıştık. Halkımızdan isteğimiz, çocuklarını mahalle evlerine göndererek, yetenekli oldukları ve eğitimini almak istedikleri sanat dallarında becerilerini geliştirmelerini sağlamak, onlara daha güzel bir gelecek sunmanın önünü açabilmektir" dedi.
Çilek Mahallesi’nde etkinlikte konuşan Eş Başkan Yardımcısı Baykara ise özellikle kenar mahallelerde yaşayan gençlerin, sistemin ve sokağın taşıdığı risk ve tehlikelerle karşı karşıya kaldığını vurguladı. Baykara, "Bizler de Akdeniz Belediyesi olarak çocuklarımıza yönelik bu tehlikeleri fark eden bir yerden bakarak, sadece klasik belediyecilik hizmetleri değil, halkımız ve çocuklarımız için kültürel ve sosyal proje ve hizmetler de üretiyor ve hayata geçiriyoruz. Mahalle halkından da beklentimiz, çocuklarını mahalle evlerimize yönlendirerek, farklı kurs ve eğitimlere katılmalarını sağlamalarıdır. Çünkü mahalle evlerinde kendi kimliğimizi, kültürümüzü yaşatmak ve geleceğe hep birlikte taşımak istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Mahalle Evleri’nde düzenlenen etkinlikler, genç-yaşlı onlarca vatandaşın katıldığı halaylarla başladı, halk oyunları, erbane, bağlama ve gitar dinletisi, şarkı ve türkü konseri, el sanatları eserleri, dikiş-nakış ve resim sergilerinin de beğeniye sunulmasıyla akşamın geç saatlerine kadar sürdü.