Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Türkiye’nin profesyonel anlamında çekilen ilk Arapça komedi filmi, ’Ya Şıhhare Misrur ve Hassun’ filmini Mersinli gençlerle buluşturdu.
Belediye konferans salonunda organize edilen etkinliğe, çoğunluğu gençlerden oluşan sinemaseverler katıldı. Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe ile Kültür Sosyal İşler Müdürü Mehtap Sili’de gençlerle birlikte filmi izledi. Senaryosunu Meriç Gültekin ve Tolga Antakya’nın yazdığı, Tolga Eskiocak’ın yönetmenliğini yaptığı, mizahi yorumlarla zenginleşen filmin tamamı Defne ilçesinde çekildi.
Hatay’ın Arap kültürünü mizahi yorumlarla sahneye koyan, izleyiciyi hem güldüren hem de düşündüren ’Minnına Vine’ ikilisinin merakla beklenilen ilk filmi, ’Ya Şıhhare Misrur ve Hassun’, salonu dolduran gençlerin büyük beğenisini topladı.
Gösterim öncesi izleyicilere hitap eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, gösterime katıldıkları için teşekkür etti. Cebe, konuşmasının ardından filmin oyuncuları Meriç Gültekin ve Tolga Antakya’ya çiçek takdim etti. Gültekin ve Antakya’nın da kısa teşekkür konuşmasının ardından "Ya Şıhhare Misrur ve Hassun" adlı Türkçe altyazılı Arapça filmin gösterimine geçildi.